Sporaderna

Såhär bokar du färjor från Sporaderna till Grekland

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Sporaderna till Grekland. Det finns 3 färjerederier som tillsammans erbjuder 22 färjelinjer och förbinder till Skiathos till Volos, Chora (Skopelos) till Alonnisos, Glossa (Skopelos), Volos, Skiathos & Mantoudi, Alonnisos till Chora (Skopelos), Volos, Glossa (Skopelos), Skiathos & Mantoudi, Skiathos till Volos, Glossa (Skopelos), Alonnisos, Chora (Skopelos), Agios Konstantinos & Mantoudi, Glossa (Skopelos) till Skiathos, Chora (Skopelos), Volos, Alonnisos, Agios Konstantinos & Mantoudi, Chora (Skopelos) till Alonnisos, Glossa (Skopelos), Volos, Skiathos & Mantoudi, Alonnisos till Chora (Skopelos), Volos, Glossa (Skopelos), Skiathos & Mantoudi, Glossa (Skopelos) till Skiathos, Chora (Skopelos), Volos, Alonnisos, Agios Konstantinos & Mantoudi, Chora (Skopelos) till Alonnisos, Glossa (Skopelos), Volos, Skiathos & Mantoudi, Alonnisos till Chora (Skopelos), Volos, Glossa (Skopelos), Skiathos & Mantoudi & Glossa (Skopelos) till Skiathos, Chora (Skopelos), Volos, Alonnisos, Agios Konstantinos & Mantoudi

Den snabbaste rutten mellan Sporaderna och Grekland är Skiathos till Glossa (Skopelos) med en seglingstid på ca 15 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Sporaderna-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sporaderna till Grekland

Om Sporaderna:

De grekiska Sporaderna öarna bildar en ögrupp av cirka 24 öar utanför den östra kusten av Grekland. Där bor det bara få folk permanent.

De Sporaderna öarna är bland de grönaste områdena i Medelhavet, där bergen på öarna täcks av trädbevuxna tallskogar som sluttar ner till några av de bästa stränderna i Egeiska havet.
Många av Sporaderna öarnas stränderna har tilldelats den europeiska blåa flaggan, som bekräftar att de har bland de renaste vatten och stränder i Europa.

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.