Joniska öarna

Såhär bokar du färjor från Joniska öarna till Grekland

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Joniska öarna till Grekland. Färjorna förbinder för tillfället 1 hamn in Joniska öarna med 2 hamnar i Grekland.Det finns ett kombinerat antal på upp till 90 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 1 färjerederi där Levante Ferries är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 20 minuter (Sami till Ithaka (Pisaetos)).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Joniska öarna och Grekland, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Joniska öarna-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Om Joniska öarna:

Joniska öarna är en ögrupp i Grekland som ligger utanför den västra kusten av det grekiska fastlandet i Joniska havet och består av öarna Korfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaka, Paxos och Kythira.

Joniska öarna är kända för sina sandstränder, kristallklara vatten, charmiga byar och fantastiska natursköna landskap. Liksom många grekiska öar är Joniska öarna ett turist resemål under sommaren.

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.