COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Elba

Den toskanska skärgården består av sju öar, varav Elba är den största. Fastän ön är internationellt känd för att ha haft Napoleon där år 1814 under hans exil, går dess historia mycket längre bakåt i tiden.

Trots att Elba har en rik historia är det känt för att ha vackra stränder och kristallklara hav. Då man kombinerar detta med ett rikt landskap får man faktist en fantastisk destination.

Hur tar man sig runt Elba?

Ett smidigt sätt att resa till Elba är att boka en hyrbil från någon flygplats på fastlandet och ta med bilen på färjan över till ön. Det finns även biluthyrning på Elba.

Som en ö i Medelhavet är det förstås väldigt enkelt att nå den med färja. Färjor avgår från Piombinohamnen på fastlandet och hamnar i Cavo och Rio Marina vid Elbas norröstra sida och Portoferraio i norr. Det finns hundratals överfarter varje vecka med seglingstider som varierar mellan 30 och 60 minuter, beroende på rutten och rederiet man seglar med. Vissa tider under året är det också möjligt att hoppa mellan öarna från Korsika.

Vad kan man göra på Elba?

Det finns många platser med anknytning till Napoleon som är värda att besöka som till exempel den tidigare kejsarens bostäder vid "Villa dei Mulini" och "Villa San Martino" samt Misericordia, kyrk- museet där Napoleons dödsmask finns.

Familjer kan i mellantid njuta av Elbas akvarium, som ligger i Marina de Campo i sydvästra delen av ön och visar upp en del av det fina marinlivet i Medelhavet.

När är det bäst att boka färja till Elba?

Under de populära sommarmånaderna är det ofta dyrast att resa med färja. Priserna kan även stiga för resan då avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 42 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 7 min
  • Få pris
  • Avgår 8 gånger per dag 1 timme
  • Få pris

Elba recension

 • "resa till Elba"

  Resan med färjan fungerade bra. Vi bytte enkelt till en tidigare avgång än den vi beställt till.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt o enkelt!"

  Allt fungerade utmärkt! Vänlig o hjälpsam personal!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja Piombino - Portoferraio"

  Klockrent, från ankomst till avfart. Bokning stämde, ändring på plats till tidigare färja gick bra. bra ordning, tydliga anvisningar, trevlig personal, avgick på minuten Fint väder

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket smidig färja"

  Färjorna till Elba var helt fantastidka. Det fungerade perfekt utan några som helst konstighet. Jag rekomenderar verkligen Directferries.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Elba