Varför använda
Direct Ferries?

3139 färjerutter och 739 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Elba

Den toskanska skärgården består av sju öar, varav Elba är den största. Fastän ön är internationellt känd för att ha haft Napoleon där år 1814 under hans exil, går dess historia mycket längre bakåt i tiden.

Trots att Elba har en rik historia är det känt för att ha vackra stränder och kristallklara hav. Då man kombinerar detta med ett rikt landskap får man faktist en fantastisk destination.

Hur tar man sig runt Elba?

Ett smidigt sätt att resa till Elba är att boka en hyrbil från någon flygplats på fastlandet och ta med bilen på färjan över till ön. Det finns även biluthyrning på Elba.

Som en ö i Medelhavet är det förstås väldigt enkelt att nå den med färja. Färjor avgår från Piombinohamnen på fastlandet och hamnar i Cavo och Rio Marina vid Elbas norröstra sida och Portoferraio i norr. Det finns hundratals överfarter varje vecka med seglingstider som varierar mellan 30 och 60 minuter, beroende på rutten och rederiet man seglar med. Vissa tider under året är det också möjligt att hoppa mellan öarna från Korsika.

Vad kan man göra på Elba?

Det finns många platser med anknytning till Napoleon som är värda att besöka som till exempel den tidigare kejsarens bostäder vid "Villa dei Mulini" och "Villa San Martino" samt Misericordia, kyrk- museet där Napoleons dödsmask finns.

Familjer kan i mellantid njuta av Elbas akvarium, som ligger i Marina de Campo i sydvästra delen av ön och visar upp en del av det fina marinlivet i Medelhavet.

När är det bäst att boka färja till Elba?

Under de populära sommarmånaderna är det ofta dyrast att resa med färja. Priserna kan även stiga för resan då avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Blu Navy
  • Få pris
 • Corsica Sardinia Ferries
  • Få pris
 • Toremar
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Få pris

Elba recension

 • "Ineffektivt"

  Det tar sanslöst lång tid att köra på båten och nästan en timme innan man kommer av. Väldigt ineffektivt. Det är extra irriterande när färjan dessutom är 30 min försenad. I övrigt är det trevligt på båten, bra möjligheter att äta och att sitta utomhus.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast Ferry to Elba"

  We chose the fast ferry to Elba for our vacation and was very pleased as both the loading and deaprating at arrival was quick and efficient.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Elba