Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Elba

Den toskanska skärgården består av sju öar, varav Elba är den största. Fastän ön är internationellt känd för att ha haft Napoleon där år 1814 under hans exil, går dess historia mycket längre bakåt i tiden.

Trots att Elba har en rik historia är det känt för att ha vackra stränder och kristallklara hav. Då man kombinerar detta med ett rikt landskap får man faktist en fantastisk destination.

Hur tar man sig runt Elba?

Ett smidigt sätt att resa till Elba är att boka en hyrbil från någon flygplats på fastlandet och ta med bilen på färjan över till ön. Det finns även biluthyrning på Elba.

Som en ö i Medelhavet är det förstås väldigt enkelt att nå den med färja. Färjor avgår från Piombinohamnen på fastlandet och hamnar i Cavo och Rio Marina vid Elbas norröstra sida och Portoferraio i norr. Det finns hundratals överfarter varje vecka med seglingstider som varierar mellan 30 och 60 minuter, beroende på rutten och rederiet man seglar med. Vissa tider under året är det också möjligt att hoppa mellan öarna från Korsika.

Vad kan man göra på Elba?

Det finns många platser med anknytning till Napoleon som är värda att besöka som till exempel den tidigare kejsarens bostäder vid "Villa dei Mulini" och "Villa San Martino" samt Misericordia, kyrk- museet där Napoleons dödsmask finns.

Familjer kan i mellantid njuta av Elbas akvarium, som ligger i Marina de Campo i sydvästra delen av ön och visar upp en del av det fina marinlivet i Medelhavet.

När är det bäst att boka färja till Elba?

Under de populära sommarmånaderna är det ofta dyrast att resa med färja. Priserna kan även stiga för resan då avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Blu Navy
  • Få pris
 • Corsica Ferries
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Få pris
 • Toremar
  • Få pris

Elba recension

 • "Toulon - Alcudia "

  Bekväm och lugn tyst tur. Kommer att göra om det.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Alcudia - Toulon"

  Förutom försenad avresa p ga kraftiga vindar var allt bra

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fräsch båt"

  Det går snabbt att komma ombord och det är rulltrappor som tar oss upp till receptionen där det finns ett bagagerum. Gott om sittplatser, frukosten är förbeställd och det går mycket snabbt och smidigt att hämta den. Personalen är snabb på att duka av brickorna och hålla rent. En videofilm snurrar och visar hur vältränad personalen är inför en eventuell olycka. Tyvärr är det irriterande musik i alla avdelningar, där sätter sig många i trappor och utomhus.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Positiv upplevelse"

  Mycket trevlig personal, rent och god mat! Smidig och snabb in och ut checkning hytterna. Försenad avgång men körde in tiden o ankom på tid i Nice.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Elba