COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Elba

Den toskanska skärgården består av sju öar, varav Elba är den största. Fastän ön är internationellt känd för att ha haft Napoleon där år 1814 under hans exil, går dess historia mycket längre bakåt i tiden.

Trots att Elba har en rik historia är det känt för att ha vackra stränder och kristallklara hav. Då man kombinerar detta med ett rikt landskap får man faktist en fantastisk destination.

Hur tar man sig runt Elba?

Ett smidigt sätt att resa till Elba är att boka en hyrbil från någon flygplats på fastlandet och ta med bilen på färjan över till ön. Det finns även biluthyrning på Elba.

Som en ö i Medelhavet är det förstås väldigt enkelt att nå den med färja. Färjor avgår från Piombinohamnen på fastlandet och hamnar i Cavo och Rio Marina vid Elbas norröstra sida och Portoferraio i norr. Det finns hundratals överfarter varje vecka med seglingstider som varierar mellan 30 och 60 minuter, beroende på rutten och rederiet man seglar med. Vissa tider under året är det också möjligt att hoppa mellan öarna från Korsika.

Vad kan man göra på Elba?

Det finns många platser med anknytning till Napoleon som är värda att besöka som till exempel den tidigare kejsarens bostäder vid "Villa dei Mulini" och "Villa San Martino" samt Misericordia, kyrk- museet där Napoleons dödsmask finns.

Familjer kan i mellantid njuta av Elbas akvarium, som ligger i Marina de Campo i sydvästra delen av ön och visar upp en del av det fina marinlivet i Medelhavet.

När är det bäst att boka färja till Elba?

Under de populära sommarmånaderna är det ofta dyrast att resa med färja. Priserna kan även stiga för resan då avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 8 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
  • Avgår 5 gånger per dag 15 min
  • Få pris
  • Avgår 4 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 45 min
  • Få pris

Elba recension

 • "Gammla Baby"

  Moby Baby ar ingen baby längre, 45 år har gatt sen den var mest avancerad skandinaviska färjan.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt färja - utmärkt rederiet!"

  Jag är 51 år gammal som kommer ursprungligen från Sardinien, men jag växte upp i Dorno (Pavia). Det är nästan ett halvt sekel som jag har rest med färjor och jag har provat dem alla, inklusive Moby Aki och enligt min åsikt är MOBY mer konkurrenskraftiga både på land och ombord. Många komplimanger och tack för den tjänst som ni erbjuder!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Stora hytter, köket var inte så stor (det enda negativa jag hittade), personalen är mycket villiga att hjälpa och ge information, underhållning var bra och det fanns en trevlig atmosfär i pianobaren.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Älskar Moby"

  Detta är den 3: e året jag har rest på Moby Drea och jag måste säga ett stort tack till besättningen, alltid mycket artiga och redo för att hjälpa. De hjälpte vänligt oss med vår barnvagn under ombordstigningen. På väg ut vi hade en hytt, som var på erbjudandet, mycket ren och med eget badrum. Under 3 år har det endast hänt att Moby har var sent, men det var inte så illa för oss! För oss blir det moby nästa år också!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Elba