Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Elba

Det finns 4 färjelinjer mellan Italien och Elba, vilket ger dig 62 överfarter per dag att välja bland. Corsica Ferries trafikerar 1 rutt, Piombino till Portoferraio går 3 gånger dagligen. Moby Lines trafikerar 2 rutter, Piombino till Portoferraio går 12 gånger per dag & Piombino till Cavo ca 4 gånger dagligen. Toremar trafikerar 4 rutter, Piombino till Portoferraio går 21 gånger per dag, Piombino till Cavo ca 5 gånger dagligen, Piombino till Rio Marina ca 8 gånger dagligen & Pianosa till Rio Marina ca 1 gång i veckan. Blu Navy trafikerar 1 rutt, Piombino till Portoferraio går 8 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Italien till Elba.

Italien-Elba-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Elba:

Italiens tredje största ö, Elba gör upp största delen av den toskanska skärgården i tyrrenska havet.

Napoleons exil till Elba satt ön på kartan ursprungligen, men idag åker turister till ön för dess otroligt klara och blåa vatten, fantastiska stränder och utomhus aktiviteter som vandring och bergscykling över den vackra terrängen. Som en del av de största marin parkerna i Europa, är det ett fantastiskt ställe för dykning, med ett överflöd av rika havsbottnar och färggranna fiskar.

Några av toppattraktionerna inkluderar de många arkeologiska museen, imponerande tinnar och fästningar och det vackra föredetta Napoleons, Palazzina och Mulinis boende.

Elba har några portar i nordvästra regionen, så det är inom räckhåll med färja från fastlandet Italien och de omgivande öarna i Tyrrenska havet.Det finns många rederier att välja mellan, alla erbjuder snabba och regelbundna korsningar.