Piombino till Portoferraio färja

Piombino Portoferraio rutten ansluter Italien med Elba och körs för tillfället av 4 rederier. Corsica Sardinia Ferries kör upp till 5 gånger dag, Moby Lines 12 gånger per dag, Toremar 21 gånger per dag & Blu Navy kör upp till 5 gånger dag.

Det är kombinerat 43 överfarter dag på Piombino Portoferraio överfarten mellan Italien och Elba och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Piombino till Portoferraio färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Elba sida.

Piombino - Portoferraio färjerederier

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 5 Avgångar per dag 40 min
  • Få pris
 • Moby Lines
  • 12 Avgångar per dag 1 timme
  • Få pris
 • Toremar
  • 21 Avgångar per dag 40 min
  • Få pris
 • Blu Navy
  • 5 Avgångar per dag 1 timme
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Piombino Portoferraio

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Piombino Portoferraio är en bil och 2 passagerare.

Piombino Portoferraio färja recensioner

 • "Färja Piombino - Portoferraio"

  Klockrent, från ankomst till avfart. Bokning stämde, ändring på plats till tidigare färja gick bra. bra ordning, tydliga anvisningar, trevlig personal, avgick på minuten Fint väder

  'Thomas' reste Piombino Portoferraio med Toremar

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt o enkelt!"

  Allt fungerade utmärkt! Vänlig o hjälpsam personal!

  'Peter' reste Piombino Portoferraio med Toremar

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast Ferry to Elba"

  We chose the fast ferry to Elba for our vacation and was very pleased as both the loading and deaprating at arrival was quick and efficient.

  'Anonym' reste Piombino Portoferraio med Corsica Sardinia Ferries

  Lӓs mer Läs mindre
 • "resa till Elba"

  Resan med färjan fungerade bra. Vi bytte enkelt till en tidigare avgång än den vi beställt till.

  'Anonym' reste Piombino Portoferraio med Corsica Sardinia Ferries

  Lӓs mer Läs mindre

Piombino guide

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.

Portoferraio guide

Staden Portoferraio ligger på den italienska ön Elba på nordöstra kusten, på en udde som stänger klyftan mot norr. Portoferraio är en av öns äldsta städer och kan spåra sitt ursprung tillbaka till ligurerna, etruskerna och grekerna, innan den blev en romersk koloni som heter Fabricia. Stadens layout beror på Cosimo I dei Medici, som efter att ha ändrat namnet till cosmopoli 1548 började också de stora defensiva verk. Staden är känd för att ge skydd åt den landsflyktige Napoleon Bonaparte 1814. Andra platser av historiskt och kulturellt intresse är den romanska kyrkan Santo Stefano alle Trane, hög malet etruskiska fästning Castiglione, Villa dei Mulini och Villa San Martino, den International Art Center of Italo Bolano, Pinacoteca Foresiana och Botaniska trädgården vid Ottone.

Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn Le Grotte, där besökare kan se resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa täcktes av växter och buskar till 1960 vid grävning avslöjat den stora komplex med väggar i opus reticulatum, stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och en vattencirkulationssystem.