Färja från Piombino till Portoferraio

Piombino Portoferraio-linjen går mellan Italien och Elba och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Corsica Ferries kör upp till 3 gånger dag, Moby Lines 11 gånger per dag, Toremar 21 gånger per dag & Blu Navy kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 43 avgångar dag på sträckan Piombino Portoferraio mellan Italien och Elba ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Piombino och Portoferraio

 • Corsica Ferries
  • Avgår 3 gånger per dag 45 min
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Avgår 11 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
 • Toremar
  • Avgår 21 gånger per dag 40 min
  • Få pris
 • Blu Navy
  • Avgår 8 gånger per dag 1 timme
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Piombino Portoferraio

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Piombino Portoferraio-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Piombino

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.

Guide till Portoferraio

Staden Portoferraio ligger på den italienska ön Elba på nordöstra kusten, på en udde som stänger klyftan mot norr. Portoferraio är en av öns äldsta städer och kan spåra sitt ursprung tillbaka till ligurerna, etruskerna och grekerna, innan den blev en romersk koloni som heter Fabricia. Stadens layout beror på Cosimo I dei Medici, som efter att ha ändrat namnet till cosmopoli 1548 började också de stora defensiva verk. Staden är känd för att ge skydd åt den landsflyktige Napoleon Bonaparte 1814. Andra platser av historiskt och kulturellt intresse är den romanska kyrkan Santo Stefano alle Trane, hög malet etruskiska fästning Castiglione, Villa dei Mulini och Villa San Martino, den International Art Center of Italo Bolano, Pinacoteca Foresiana och Botaniska trädgården vid Ottone.

Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn Le Grotte, där besökare kan se resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa täcktes av växter och buskar till 1960 vid grävning avslöjat den stora komplex med väggar i opus reticulatum, stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och en vattencirkulationssystem.