COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Piombino - Portoferraio är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Piombino till Portoferraio färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Elba

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Piombino och Portoferraio

  • 28 Sailings Weekly 1 hour
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 45 min
  • Get price
  • 99 Sailings Weekly 40 min
  • Get price
  • 8 Sailings Daily 1 hour
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Piombino till Portoferraio

 • "Fast Ferry to Elba"

  We chose the fast ferry to Elba for our vacation and was very pleased as both the loading and deaprating at arrival was quick and efficient.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket smidig färja"

  Färjorna till Elba var helt fantastidka. Det fungerade perfekt utan några som helst konstighet. Jag rekomenderar verkligen Directferries.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja Piombino - Portoferraio"

  Klockrent, från ankomst till avfart. Bokning stämde, ändring på plats till tidigare färja gick bra. bra ordning, tydliga anvisningar, trevlig personal, avgick på minuten Fint väder

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt o enkelt!"

  Allt fungerade utmärkt! Vänlig o hjälpsam personal!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Piombino till Portoferraio

Piombino Portoferraio-linjen går mellan Italien och Elba och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Moby Lines kör upp till 28 gånger vecka, Corsica Ferries 3 gånger per dag, Toremar 99 gånger per vecka & Blu Navy kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 30 avgångar dag på sträckan Piombino Portoferraio mellan Italien och Elba ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Piombino

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.


Guide till Portoferraio

Staden Portoferraio ligger på den italienska ön Elba på nordöstra kusten, på en udde som stänger klyftan mot norr. Portoferraio är en av öns äldsta städer och kan spåra sitt ursprung tillbaka till ligurerna, etruskerna och grekerna, innan den blev en romersk koloni som heter Fabricia. Stadens layout beror på Cosimo I dei Medici, som efter att ha ändrat namnet till cosmopoli 1548 började också de stora defensiva verk. Staden är känd för att ge skydd åt den landsflyktige Napoleon Bonaparte 1814. Andra platser av historiskt och kulturellt intresse är den romanska kyrkan Santo Stefano alle Trane, hög malet etruskiska fästning Castiglione, Villa dei Mulini och Villa San Martino, den International Art Center of Italo Bolano, Pinacoteca Foresiana och Botaniska trädgården vid Ottone.

Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn Le Grotte, där besökare kan se resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa täcktes av växter och buskar till 1960 vid grävning avslöjat den stora komplex med väggar i opus reticulatum, stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och en vattencirkulationssystem.