Piombino
Portoferraio
Färjor till Elba
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Piombino - Portoferraio är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Piombino till Portoferraio

Piombino Portoferraio-linjen går mellan Italien och Elba och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Moby Lines kör upp till 11 gånger dag, Corsica Ferries 3 gånger per dag, Toremar 21 gånger per dag & Blu Navy kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 43 avgångar dag på sträckan Piombino Portoferraio mellan Italien och Elba ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Piombino till Portoferraio färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Elba
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Piombino till Portoferraio?

  Färjeresan från Piombino till Portoferraio tar ungefär 51m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Piombino till Portoferraio?

  Priserna för färjan mellan Piombino - Portoferraio varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 126 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Piombino - Portoferraio?

  4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Piombino och Portoferraio, dessa är
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Piombino - Portoferraio?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Piombino - Portoferraio, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Piombino - Portoferraio?

  Ja, mellan Piombino - Portoferraio kan du resan utan bil med
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Piombino - Portoferraio?

  Ja, du kan resa med bil mellan Piombino - Portoferraio med
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Piombino - Portoferraio?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries
  • Blu Navy
 • Vad är avståndet från Piombino till Portoferraio?

  Det är uppskattningsvis 15 sjömil mellan Piombino och Portoferraio.

Guide till Piombino

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.


Guide till Portoferraio

Staden Portoferraio ligger på den italienska ön Elba på nordöstra kusten, på en udde som stänger klyftan mot norr. Portoferraio är en av öns äldsta städer och kan spåra sitt ursprung tillbaka till ligurerna, etruskerna och grekerna, innan den blev en romersk koloni som heter Fabricia. Stadens layout beror på Cosimo I dei Medici, som efter att ha ändrat namnet till cosmopoli 1548 började också de stora defensiva verk. Staden är känd för att ge skydd åt den landsflyktige Napoleon Bonaparte 1814. Andra platser av historiskt och kulturellt intresse är den romanska kyrkan Santo Stefano alle Trane, hög malet etruskiska fästning Castiglione, Villa dei Mulini och Villa San Martino, den International Art Center of Italo Bolano, Pinacoteca Foresiana och Botaniska trädgården vid Ottone.

Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn Le Grotte, där besökare kan se resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa täcktes av växter och buskar till 1960 vid grävning avslöjat den stora komplex med väggar i opus reticulatum, stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och en vattencirkulationssystem.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.