Färja från Piombino till Cavo

Piombino Cavo-rutten går mellan Italien och Elba och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Moby Lines trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 30 minuter när Toremar servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 15 min.

Det finns totalt 10 linjer att välja på dag om du vill åka Piombino Cavo-rutten mellan Italien och Elba. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Piombino och Cavo

  • Moby Lines
    • Avgår 5 gånger per dag 30 min
    • Få pris
  • Toremar
    • Avgår 5 gånger per dag 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Piombino Cavo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Piombino Cavo-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Piombino

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.

Guide till Cavo

Hamnstaden Cavo ligger på den italienska ön Elba, som är den största ön i den toskanska skärgården och den tredje största i Italien efter Sardinien och Sicilien. Tillsammans med åtta andra öar, inklusive Giglio, Giannutri och Montecristo är det en del av nationalparken i den toskanska arkipelagen, den största marina parken i Europa. Ön är känd världen över för att ha härbärgat franska kejsaren Napoleon år 1814 under sin exil. Men dess historia går tillbaka till förhistorien, med Ilvati-stammen från Ligurien, som namngav ön Ilva. Det var då bebott först av etruskerna och senare av romarna, som uppskattade ön och dess rika fyndigheter av järn och dess gyttjebad. Det finns ett antal ledtrådar till öns förflutna, från arkeologiska fynd i dess museer till de imponerande fästningar och militära konstruktioner såsom Castello del Volterraio och sedan vidare till den vackra Napoleon bostäder av 1800-talet såsom Palazzina dei Mulini.