COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Pianosa - Rio Marina är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Pianosa-ön till Elba

Rederier som åker mellan Pianosa och Rio Marina

    • 1 Sailing Weekly 1 hour 50 min
    • Get price

Färja från Pianosa till Rio Marina

Pianosa Rio Marina-rutten går mellan Pianosa-ön och Elba. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 50 minuter.

Färjetrafiken på Pianosa Rio Marina-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Pianosa

Pianosa är en liten ö som utgör en del av Italiens toskanska skärgård och ligger 13 km sydväst om Elba, ön som blev känd genom Napoleon. Ön är ca 10 kvadratkm och är 22m över havet vid sin högsta punkt. Ön är en del av Arcipelago Toscano nationalpark. Som sådant är det ett marint skyddat område där ingen fiske, dykning, eller ankring är tillåten utan särskilt tillstånd. Pianosa kan inte betraktas som en ö som de andra i området eftersom det inte erbjuder några butiker eller andra vanliga turistattraktioner. Vad besökare hittar är en unik och lugn atmosfär. Vad som verkligen gör Pianosa speciellt är dess luft och känslorna det väcker i besökare som gör att de kommer tillbaka igen och igen.

Det enda sättet att besöka ön är att kontakta en operatör med specialguidade turer och det maximala antalet besökare är 400 personer per dag. Det är inte möjligt att besöka ön på egen hand då särskilda tillstånd krävs. Det finns två båtar som tar turister till ön: en åker från Piombino och den andra från Elba.


Guide till Rio Marina

Rio Marina ligger på den östra delen av ön Elba, i ett litet inlopp omgivet av kullar. Dessa kullar kännetecknas av en röd jord som beror på järnoxid gruv som ägde rum i det förflutna. I detta område skedde järnoxid utvinning så långt tillbaka som den etruskiska perioden och var, tillsammans med fiske, den huvudsakliga verksamheten i Rio Marina invånare fram till för bara några decennier sedan. Idag Rio Marina är en badort med alla nödvändiga faciliteter för sina besökare. Kyrkan San Rocco är en populär attraktion i staden. Det är en kämpande torn i hamnen, som har en åttakantig bas och fick i uppdrag av Giacomo V Appiano 1534 som utkiks och för försvaret. En annan populär attraktion på ön är det Mineral Park där det är möjligt att se de olika mineralämnen i olika delar av ön - det finns cirka 1000 utvalda exemplar - och besöka en gruva.

Från hamnen finns det kopplingar till fastlandet, som ett alternativ till Portoferraio.