Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Samos

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Samos. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 37 färjelinjer och förbinder till Fournoi till Pythagorio, Agathonisi till Pythagorio, Arkoi till Pythagorio, Patmos till Pythagorio & Vathi, Lipsi till Pythagorio, Kalymnos till Pythagorio, Kos till Pythagorio & Vathi, Symi (Simi) till Pythagorio, Ayios Kirikos till Pythagorio, Karlovassi & Vathi, Rhodos till Pythagorio & Vathi & Chios till Karlovassi & Vathi

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Samos är Agathonisi till Pythagorio med en seglingstid på ca 40 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Samos-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Grekland till Samos

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.

Om Samos:

Samos är en grekisk ö i Egeiska havet, söder om Chios, norr om Patmos och Tolvöarna och ligger utanför kusten i Mindre Asien.

Samos har mycket grönska och fina stränder. Du kan även finna flera vackra arkeologiska platser att besöka.
Turisterna lockas hit av de utmärkta stränder samt den rikliga möjligheter för vandring, mountainbike och vindsurfing.