Elba

Hur du bokar färjor från Elba till Italien

Det finns 4 färjerutter som traffikeras mellan Elba och Italien som totalt ger dig 61 överfarter per dag att välja mellan. Corsica Sardinia Ferries traffikerar 1 rutt, Portoferraio till Piombino går 4 gånger dagligen. Moby Lines traffikerar 2 rutter, Portoferraio till Piombino går 12 gånger per dag & Cavo till Piombino ca 5 gånger dagligen. Toremar traffikerar 4 rutter, Portoferraio till Piombino går 21 gånger per dag, Cavo till Piombino ca 5 gånger dagligen, Rio Marina till Piombino ca 8 gånger dagligen & Rio Marina till Pianosa ca 1 gång i veckan. Blu Navy traffikerar 1 rutt, Portoferraio till Piombino går 5 gånger dagligen.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Elba till Italien.

Elba Italien färjekarta

Klicka här för karta

Om Elba:

Elba är den största ön i den toskanska skärgården, som ligger 10 km från italiens nordvästra kust.

Känd för att ha varit Napoleons exil år 1814, är Elba också känd för dess häpnadsväckande naturliga skönhet, speciellt dess klara blåa vatten, klippiga kust och rena stränder.

Det ståtar också med ett färgglatt undervattens landskap som består av korallrev, blåa fiskar, hummrar, sjöstjärnor och till och med ett sjunket fartyg, vilket gör det till en oas för dykare och snorklare.

Efter en dag vid havet, skall man ta sig till fascinerande museer som visar en rad av arkeologiska fynd, eller till Napoleons fantastiska "Villa dei Mulini" för att få en inblick till landets rika historia.

Som den mest besökta samt populära ön i den toskanska skärgården har Elba ett vidsträckt färje nätverk men många portar som erbjuder korsningar till de omgivande öarna samt det italienska fastlandet, alla drivs av en rad av de ledande rederiena.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!