Färja från Cavo till Piombino

Cavo Piombino-rutten går mellan Elba och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Moby Lines trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 30 minuter när Toremar servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 20 min.

Det finns totalt 10 linjer att välja på dag om du vill åka Cavo Piombino-rutten mellan Elba och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Cavo och Piombino

  • Moby Lines
    • Avgår 5 gånger per dag 30 min
    • Få pris
  • Toremar
    • Avgår 5 gånger per dag 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Cavo Piombino

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Cavo Piombino-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Cavo

Cavo är en stad och hamn som ligger på ön Elba i Medelhavet. Det är den största ön i den toskanska skärgården och även en del av Archipelago Toscano National Park. Elba är också Italiens tredje största ö efter Sicilien och Sardinien.

Elba är känt världen över för sitt klara och blå hav och vackra stränder. Den har ett underbart landskap på både land och i havet och som ett resultat är ön ett måste att se för besökare till Toscana. För besökare som söker mer än att koppla av på någon av öns stränder så är Elba det perfekta stället att dyka och snorkla på tack vare dess fiskrika vatten. På land kan besökarna vandra eller cykla upp i bergen eller njuta av en golfrunda.

Ön är förbunden med fastlandet via de tre färjerederierna Toremar, Moby Lines och Blunavy, alla erbjuder rutter mellan Piombino och Portoferraio, huvudstaden som ligger i norr, och Cavo, Rio Marina och Porto Azzurro, på öns östra kust.

Guide till Piombino

När den gamla hamnen i Falesia den italienska staden Piombino erbjuder idag två panorama synvinklar som hjälper besökarna uppskatta den vackra kusten. Torget Bovio har en naturlig terrass med en fantastisk utsikt över havet och den gamla hamnen är den perfekta platsen för att observera den frenetiska aktiviteten av fiskehamnen med sin dagliga auktion. Stenlagda gator är kantade med restauranger och vinbarer där du kan njuta av fångsten av dagen och lokala viner. Regionen är rik på kulinariska utbud, inklusive baccalà och potatis den lokala fiskgryta - caciucco bläckfisk och stuvade eller fyllda musslor. En promenad genom "Lilla Paris", vars namn hänvisar till regeln om Elisa Bonaparte tar besökarna förbi historiska byggnader som belyser vikten av Piombino under medeltiden och renässansen. Dessa inkluderar Rivellino Palazzo Nuovo och 16-talet slott som byggdes av Cesare Borgia att försvara staden.

Från hamnen i Piombino går färjor avgår direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba är bara 10 km från kusten) samt till Sardinien och Korsika.