Portoferraio
Piombino
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Portoferraio - Piombino är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Portoferraio till Piombino

Portoferraio Piombino-linjen går mellan Elba och Italien och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Moby Lines kör upp till 11 gånger dag, Corsica Ferries 3 gånger per dag, Toremar 21 gånger per dag & Blu Navy kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 43 avgångar dag på sträckan Portoferraio Piombino mellan Elba och Italien ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Portoferraio till Piombino färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Elba till Italien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Portoferraio till Piombino?

  Färjeresan från Portoferraio till Piombino tar ungefär 51m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Portoferraio till Piombino?

  Priserna för färjan mellan Portoferraio - Piombino varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 112 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Portoferraio - Piombino?

  4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Portoferraio och Piombino, dessa är
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Portoferraio - Piombino?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Portoferraio - Piombino, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Portoferraio - Piombino?

  Ja, mellan Portoferraio - Piombino kan du resan utan bil med
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Portoferraio - Piombino?

  Ja, du kan resa med bil mellan Portoferraio - Piombino med
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Portoferraio - Piombino?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries
  • Blu Navy
 • Vad är avståndet från Portoferraio till Piombino?

  Det är uppskattningsvis 15 sjömil mellan Portoferraio och Piombino.

Guide till Portoferraio

Portoferraio är en stad belägen i provinsen Livorno, vid kanten av hamnen på den italienska ön Elba. Namnet Portoferraio (som betyder "järnport" på italienska) kommer från järnbruket som gjorde det möjligt för staden att växa snabbt under det 19:e århundradet. Under denna period blev staden den viktigaste utskeppningshamnen för lönsam järnmalm mot fastlandet. Tack vare Napoleons vistelse,då han var i exil på Elba 1814 efter hans nederlag i Europa och hans tvångsabdikering, hade Portoferraio och hela ön en ärofylld tidsperiod.

Om du anländer från havet, ser Portoferraio ut som vik, skyddad från pirater av det bastioner som ger skydd från havet. Staden var ursprungligen skapad som en befästning, vars antika bastioner fortfarande är delvis välbevarade och tillsammans med de historiska murarna, utgör ett av de mest populära turistattraktionerna i Portoferraio. Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn som heter Le Grotte, finns resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa omfattas av växter och buskar fram till 1960 då de vid en utgrävning upptäcktes, med stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och vatten cykelsystem.

Från stadens hamn går färjetrafik till Plombino, Bastia och Cavo.


Guide till Piombino

När den gamla hamnen i Falesia den italienska staden Piombino erbjuder idag två panorama synvinklar som hjälper besökarna uppskatta den vackra kusten. Torget Bovio har en naturlig terrass med en fantastisk utsikt över havet och den gamla hamnen är den perfekta platsen för att observera den frenetiska aktiviteten av fiskehamnen med sin dagliga auktion. Stenlagda gator är kantade med restauranger och vinbarer där du kan njuta av fångsten av dagen och lokala viner. Regionen är rik på kulinariska utbud, inklusive baccalà och potatis den lokala fiskgryta - caciucco bläckfisk och stuvade eller fyllda musslor. En promenad genom "Lilla Paris", vars namn hänvisar till regeln om Elisa Bonaparte tar besökarna förbi historiska byggnader som belyser vikten av Piombino under medeltiden och renässansen. Dessa inkluderar Rivellino Palazzo Nuovo och 16-talet slott som byggdes av Cesare Borgia att försvara staden.

Från hamnen i Piombino går färjor avgår direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba är bara 10 km från kusten) samt till Sardinien och Korsika.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.