Färja från Portoferraio till Piombino

Portoferraio Piombino-linjen går mellan Elba och Italien och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Corsica Ferries kör upp till 3 gånger dag, Moby Lines 11 gånger per dag, Toremar 21 gånger per dag & Blu Navy kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 43 avgångar dag på sträckan Portoferraio Piombino mellan Elba och Italien ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Portoferraio och Piombino

 • Corsica Ferries
  • Avgår 3 gånger per dag 45 min
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Avgår 11 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
 • Toremar
  • Avgår 21 gånger per dag 40 min
  • Få pris
 • Blu Navy
  • Avgår 8 gånger per dag 1 timme
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Portoferraio Piombino

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Portoferraio Piombino-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Portoferraio

Portoferraio är en stad belägen i provinsen Livorno, vid kanten av hamnen på den italienska ön Elba. Namnet Portoferraio (som betyder "järnport" på italienska) kommer från järnbruket som gjorde det möjligt för staden att växa snabbt under det 19:e århundradet. Under denna period blev staden den viktigaste utskeppningshamnen för lönsam järnmalm mot fastlandet. Tack vare Napoleons vistelse,då han var i exil på Elba 1814 efter hans nederlag i Europa och hans tvångsabdikering, hade Portoferraio och hela ön en ärofylld tidsperiod.

Om du anländer från havet, ser Portoferraio ut som vik, skyddad från pirater av det bastioner som ger skydd från havet. Staden var ursprungligen skapad som en befästning, vars antika bastioner fortfarande är delvis välbevarade och tillsammans med de historiska murarna, utgör ett av de mest populära turistattraktionerna i Portoferraio. Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn som heter Le Grotte, finns resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa omfattas av växter och buskar fram till 1960 då de vid en utgrävning upptäcktes, med stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och vatten cykelsystem.

Från stadens hamn går färjetrafik till Plombino, Bastia och Cavo.

Guide till Piombino

När den gamla hamnen i Falesia den italienska staden Piombino erbjuder idag två panorama synvinklar som hjälper besökarna uppskatta den vackra kusten. Torget Bovio har en naturlig terrass med en fantastisk utsikt över havet och den gamla hamnen är den perfekta platsen för att observera den frenetiska aktiviteten av fiskehamnen med sin dagliga auktion. Stenlagda gator är kantade med restauranger och vinbarer där du kan njuta av fångsten av dagen och lokala viner. Regionen är rik på kulinariska utbud, inklusive baccalà och potatis den lokala fiskgryta - caciucco bläckfisk och stuvade eller fyllda musslor. En promenad genom "Lilla Paris", vars namn hänvisar till regeln om Elisa Bonaparte tar besökarna förbi historiska byggnader som belyser vikten av Piombino under medeltiden och renässansen. Dessa inkluderar Rivellino Palazzo Nuovo och 16-talet slott som byggdes av Cesare Borgia att försvara staden.

Från hamnen i Piombino går färjor avgår direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba är bara 10 km från kusten) samt till Sardinien och Korsika.