COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Rio Marina - Piombino är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rio Marina till Piombino färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Elba till Italien

Rederier som åker mellan Rio Marina och Piombino

  • 8 Sailings Daily 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Rio Marina till Piombino

 • "Smidig överfart"

  Vägen till färjeläget var välskyltad i staden och överfarten gick smidigt i det vackra vädret. Hade gjort en felbokning via nätet som lätt reddes ut på plats. Gick dock ej att få kontakt via telefonnummer på hemsidan på morgonen.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Rio Marina till Piombino

Rio Marina Piombino-rutten går mellan Elba och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 56 gånger vecka med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Rio Marina Piombino-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Rio Marina

Rio Marina är en stad belägen på ön Elba, i provinsen Livorno i regionen Toscana i Italien. Den första bosättningen i området går tillbaka till 1500-talet. Under den 1800-talet började byn att expandera, särskilt som problem med pirater började försvinna. Staden ligger på den östra delen av ön och ligger på en liten vik och är omgiven av kullar av röd jord på grund av järnoxidgruvverksamheten som ägde rum i det förflutna. Staden är nu en badort som tar hand om besökarna också. Sevärdheter i staden är kyrkan San Rocco, det hårt ansatta tornet i hamnen, som har en åttakantig bas och fick i uppdrag av Giacomo V Appiano 1534 som utkik och försvar, och Mineral Park av ön Elba.

En färja går från stadens hamn till Pianosa och Piombino.


Guide till Piombino

När den gamla hamnen i Falesia den italienska staden Piombino erbjuder idag två panorama synvinklar som hjälper besökarna uppskatta den vackra kusten. Torget Bovio har en naturlig terrass med en fantastisk utsikt över havet och den gamla hamnen är den perfekta platsen för att observera den frenetiska aktiviteten av fiskehamnen med sin dagliga auktion. Stenlagda gator är kantade med restauranger och vinbarer där du kan njuta av fångsten av dagen och lokala viner. Regionen är rik på kulinariska utbud, inklusive baccalà och potatis den lokala fiskgryta - caciucco bläckfisk och stuvade eller fyllda musslor. En promenad genom "Lilla Paris", vars namn hänvisar till regeln om Elisa Bonaparte tar besökarna förbi historiska byggnader som belyser vikten av Piombino under medeltiden och renässansen. Dessa inkluderar Rivellino Palazzo Nuovo och 16-talet slott som byggdes av Cesare Borgia att försvara staden.

Från hamnen i Piombino går färjor avgår direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba är bara 10 km från kusten) samt till Sardinien och Korsika.