Färja från Rio Marina till Piombino

Rio Marina Piombino-rutten går mellan Elba och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 56 gånger vecka med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Rio Marina Piombino-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Rio Marina och Piombino

  • Toremar
    • Avgår 8 gånger per dag 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rio Marina Piombino

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rio Marina Piombino-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Rio Marina

Rio Marina är en stad belägen på ön Elba, i provinsen Livorno i regionen Toscana i Italien. Den första bosättningen i området går tillbaka till 1500-talet. Under den 1800-talet började byn att expandera, särskilt som problem med pirater började försvinna. Staden ligger på den östra delen av ön och ligger på en liten vik och är omgiven av kullar av röd jord på grund av järnoxidgruvverksamheten som ägde rum i det förflutna. Staden är nu en badort som tar hand om besökarna också. Sevärdheter i staden är kyrkan San Rocco, det hårt ansatta tornet i hamnen, som har en åttakantig bas och fick i uppdrag av Giacomo V Appiano 1534 som utkik och försvar, och Mineral Park av ön Elba.

En färja går från stadens hamn till Pianosa och Piombino.

Guide till Piombino

När den gamla hamnen i Falesia den italienska staden Piombino erbjuder idag två panorama synvinklar som hjälper besökarna uppskatta den vackra kusten. Torget Bovio har en naturlig terrass med en fantastisk utsikt över havet och den gamla hamnen är den perfekta platsen för att observera den frenetiska aktiviteten av fiskehamnen med sin dagliga auktion. Stenlagda gator är kantade med restauranger och vinbarer där du kan njuta av fångsten av dagen och lokala viner. Regionen är rik på kulinariska utbud, inklusive baccalà och potatis den lokala fiskgryta - caciucco bläckfisk och stuvade eller fyllda musslor. En promenad genom "Lilla Paris", vars namn hänvisar till regeln om Elisa Bonaparte tar besökarna förbi historiska byggnader som belyser vikten av Piombino under medeltiden och renässansen. Dessa inkluderar Rivellino Palazzo Nuovo och 16-talet slott som byggdes av Cesare Borgia att försvara staden.

Från hamnen i Piombino går färjor avgår direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba är bara 10 km från kusten) samt till Sardinien och Korsika.