COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Rio Marina - Pianosa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Elba till Pianosa-ön

Rederier som åker mellan Rio Marina och Pianosa

    • 1 Sailing Weekly 1 hour 50 min
    • Get price

Färja från Rio Marina till Pianosa

Rio Marina Pianosa-rutten går mellan Elba och Pianosa-ön. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 50 minuter.

Färjetrafiken på Rio Marina Pianosa-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Rio Marina

Rio Marina är en stad belägen på ön Elba, i provinsen Livorno i regionen Toscana i Italien. Den första bosättningen i området går tillbaka till 1500-talet. Under den 1800-talet började byn att expandera, särskilt som problem med pirater började försvinna. Staden ligger på den östra delen av ön och ligger på en liten vik och är omgiven av kullar av röd jord på grund av järnoxidgruvverksamheten som ägde rum i det förflutna. Staden är nu en badort som tar hand om besökarna också. Sevärdheter i staden är kyrkan San Rocco, det hårt ansatta tornet i hamnen, som har en åttakantig bas och fick i uppdrag av Giacomo V Appiano 1534 som utkik och försvar, och Mineral Park av ön Elba.

En färja går från stadens hamn till Pianosa och Piombino.


Guide till Pianosa

Den italienska ön Pianosa är den femte största ön i den toskanska skärgården med en yta på 10,3 kvm. Km och en kuststräcka på ca 18 km. Det är beläget ca 13 km söder väster om ön Elba som blev känd genom Napoleon. Namnet Pianosa ger en ledtråd till öns geografi. Piana hänvisar till öns platta slätter - dess högsta punkt är 29 meter över havet. Ön har varit bebodd sedan stenåldern eran och i 12: e och 13-talen Pianosa var orsaken till mycket stridigheter mellan Genua och Pisa som båda städerna ville kontroll över den strategiskt belägna ön. Efter flera pirat räder Napoleon besökte ön i 19-talet och bedömde det mest intressanta ö nära Elba med fascinerande vegetation och djurliv.

Ön är en del av Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano (nationalparken i den toskanska skärgården) och skyddas från externa störningar och miljöskador. Skyddet av ön och dess djurliv är så viktigt att det inte är möjligt att besöka den utan särskilt tillstånd som utfärdas under ledning av parken. Frakt och fiske är också förbjudet inom en kilometer från öns kust.