Portsmouth Harbour till Ryde färja

Portsmouth Harbour Ryde rutten ansluter England med Isle of Wight. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Wightlink. Det finns överfarter upp till 24 gånger dag med en resetid från ca 22 minuter.

Portsmouth Harbour Ryde seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Portsmouth Harbour till Ryde färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från England till Isle of Wight sida.

Portsmouth Harbour - Ryde färjerederier

  • Wightlink
    • 24 Avgångar per dag 22 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Portsmouth Harbour Ryde

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Portsmouth Harbour guide

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.

Ryde guide

Ryde är den största staden på Isle of Wight, och med sin framträdande position längs havet. Med en yta av sandstränder som sträcker höger längs stad, har Ryde ett stort urval av boutiquer, museer och gallerier för besökare att njuta av med massor av andra saker att se och göra längs dess esplanad. Som den största staden på Isle of Wight är det föga förvånande att Ryde är platsen för några av de största evenemang som äger rum årligen. Varje augusti helgdag samlas tusentals skoterentusiaster på Ryde för Isle of Wight Scooter Rally, bara några veckor senare pågår Ryde Esplanade som kan ses täckas i omhuldade klassiska bilar för International Classic Car Show. Ryde innehar även en av Storbritanniens äldsta karnevaler, som traditionellt hålls i slutet av sommaren och bildar slutet på Isle of Wight karneval säsongen som reser över ön. Ryde samling av sena barer och klubbar tenderar också att göra det en av de mest populära platserna för nattliv.