COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Southampton - Cowes är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Isle of Wight

Rederier som åker mellan Southampton och Cowes

    • 12 Sailings Daily 1 hour
    • Get price

Färja från Southampton till Cowes

Southampton Cowes-rutten går mellan England och Isle of Wight. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Red Funnel. Färjor avgår upp till 12 gånger dag med en resetid på ca 1 timme.

Färjetrafiken på Southampton Cowes-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Southampton

En blick på kartan ger en uppfattning om den strategiska Southampton, som står på en triangulär halvö som bildas på den plats där floderna Itchen och Test strömmar in Southampton Water, 12 km inlopp från Solent. Visst nog, har Southampton figurerat i flera händelser: det bevittnade uttåg av Henrik V: s Agincourt-bunden armé, Pilgrim Fathers "avgång i Mayflower år 1620 och jungfrunresor för sådana fartyg som Queen Mary och Titanic.
Andra världskriget drabbade Southampton särskilt hårt, på grund av dess strategiska betydelse som det stora industriområde på den södra kusten. Fickor av georgiska arkitektur är kvar, men mycket av staden jämnades.


Guide till Cowes

Vid norra spetsen av Isle of Wight är Cowes förknippad med segelbåtar: Henry VIII byggde ett slott här för att försvara Solent, då han expanderande marina skeppsvarv från den Frankrike och Spanien. Den första veckan i augusti sker den internationella seglings festivalen som kallas Cowes Week, de flesta sommaren helgerna har någon form av segling eller motorbåts racing.