Färja från Lymington till Yarmouth

Lymington Yarmouth-rutten går mellan England och Isle of Wight. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Wightlink. Färjor avgår upp till 14 gånger dag med en resetid på ca 40 minuter.

Färjetrafiken på Lymington Yarmouth-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Lymington och Yarmouth

  • Wightlink
    • Avgår 14 gånger per dag 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Lymington Yarmouth

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Lymington Yarmouth-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Lymington

Lymington är en kuststad och hamn som ligger på västra stranden av Lymingtonfloden i grevskapet Hampshire, England. Staden ligger i New Forest och vetter mot staden Yarmouth på Isle of Wight. Staden är ett viktigt centrum för segling och för att tillgodose detta har staden förutom hamnen tre småbåtshamnar. Under de senaste åren har Lymington varit värd för världsberömda regattor som Royal Lymington Cup, Etchells Worlds, MacNamara bunke, och Source Regatta.

Huvudgatan har sett en hel del förändringar under senare år, med en ökande förekomst av butikskedjor och kafé franchising. Det finns en lokal marknad, en del av New Forest tillverkarmarknader, som hölls vid frimurarnas hall en gång i månaden under spelsäsong. På kullerstensgatan som leder ner till kajen finns flera maritima outfitters.

Färjor har kört från Lymington till Yarmouth sedan 1900-talet. Sedan 1990 har de drivits av Wightlink. Resan tar cirka 40 minuter.

Guide till Yarmouth

Yarmouth stad ligger på nordvästra Isle of Wight, och fungerar som en av portarna till ön med den viktigaste färjetrafiken från hamnen. Den historiska hamnstaden ligger vid mynningen av floden Yar och innehåller några av de äldsta arkitekturen på Isle of Wight, inklusive ett 1600-talsslott. Hamnen i Yarmouth är alltid högt traffikerad med både färjor och mindre båtar, och själva staden erbjuder ett bra utbud av saker att göra för besökare. Historien om staden är mycket tydlig när du går en tur längs kulturminnesmärkta piren som rekommenderas för utsikt över The Solent, och är också känd lokalt för att vara en bra plats för fiske. Yarmouth Castle, som ligger vid sidan av färjeläget, är också en bra plats för havsutsikt och familjepicknick under de varmare månaderna. Andra populära fritidssysselsättningar är promenader och att utforska det lokala området med två platser av särskilt vetenskapligt intresse i närheten, mynningen av floden Yar och Bouldnor och Hamstead öster om staden.