Southsea
Ryde
Färjor till Isle of Wight
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Southsea - Ryde är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Southsea till Ryde

Southsea Ryde-rutten går mellan England och Isle of Wight. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Hovertravel. Färjor avgår upp till 28 gånger dag med en resetid på ca 10 minuter.

Färjetrafiken på Southsea Ryde-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Southsea till Ryde?

  Färjeresan från Southsea till Ryde tar ungefär 10m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Southsea till Ryde?

  Priserna för färjan mellan Southsea - Ryde varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 72 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Southsea - Ryde?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Southsea och Ryde, dessa är
  • Hovertravel
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Southsea - Ryde?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Southsea - Ryde, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Southsea - Ryde?

  Ja, mellan Southsea - Ryde kan du resan utan bil med
  • Hovertravel
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Southsea - Ryde?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Southsea - Ryde?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Southsea till Ryde?

  Det är uppskattningsvis 4 sjömil mellan Southsea och Ryde.

Guide till Southsea

Southsea är en badort och hamn i Portsmouth i södra änden av Portseaön i grevskapet Hampshire på Englands sydkust. Även om det bara ligger ca 1,5 km från centrum av den mycket större staden Portsmouth har Southsea ett eget livligt kommersiellt centrum som inkluderar barer, restauranger, kaféer och butiker. En stor attraktion som ligger strax utanför kusten är de fyra stora forten som byggdes på 1860-talet som en del av ett försök att förstärka staden mot hotet om utländsk invasion. De var en del av ett bredare spektrum av försvar som även inkluderade forten på fastlandet runt staden. De har aldrig använts. Stranden vid Southsea består till stor del av grus, men vid lågvatten exponeras sand. Det finns två bryggor: South Parade Pier och Clarence Pier, som båda har nöjesarkader. För att fira millennieskiftet, skapades en naturskön promenad som sträcker sig till Gunwharf Quays i Portsmouth från Southsea. Rutten är markerad på trottoaren, och kantas av distinkta blåa gatlyktor.

Det finns en regelbunden svävartjänst till Ryde på Isle of Wight. Resetiden är ca 10 minuter.


Guide till Ryde

Ryde är den största staden på Isle of Wight, och med sin framträdande position längs havet. Med en yta av sandstränder som sträcker höger längs stad, har Ryde ett stort urval av boutiquer, museer och gallerier för besökare att njuta av med massor av andra saker att se och göra längs dess esplanad. Som den största staden på Isle of Wight är det föga förvånande att Ryde är platsen för några av de största evenemang som äger rum årligen. Varje augusti helgdag samlas tusentals skoterentusiaster på Ryde för Isle of Wight Scooter Rally, bara några veckor senare pågår Ryde Esplanade som kan ses täckas i omhuldade klassiska bilar för International Classic Car Show. Ryde innehar även en av Storbritanniens äldsta karnevaler, som traditionellt hålls i slutet av sommaren och bildar slutet på Isle of Wight karneval säsongen som reser över ön. Ryde samling av sena barer och klubbar tenderar också att göra det en av de mest populära platserna för nattliv.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.