Genua
Palermo
Färjor till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Genua - Palermo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Genua till Palermo

Genua Palermo-rutten går mellan Italien och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Grandi Navi Veloci. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 20 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Genua Palermo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Genua till Palermo?

  Färjeresan från Genua till Palermo tar ungefär 20h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Genua till Palermo?

  Priserna för färjan mellan Genua - Palermo varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 314 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Genua - Palermo?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Genua och Palermo, dessa är
  • Grandi Navi Veloci
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Genua - Palermo?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Genua - Palermo, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Genua - Palermo?

  Ja, mellan Genua - Palermo kan du resan utan bil med
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Genua - Palermo?

  Ja, du kan resa med bil mellan Genua - Palermo med
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Genua - Palermo?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Grandi Navi Veloci
 • Vad är avståndet från Genua till Palermo?

  Det är uppskattningsvis 456 sjömil mellan Genua och Palermo.

Så tycker våra kunder om Färjor från Genua till Palermo

 • "Ok bra"

  Färjan var bra och personalen var trevliga och det var bra mat och druck ombord men det var väldigt gott.

  'La Suprema' travelled on La Suprema

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Genua Palermo"

  Rent o snyggt. Information om var o när man äter saknas. Frukost delvis slut när vi skulle äta. Ingen middag flr oss trots att vi betalt tre måltider. Visste inte om att middagen serverades efter vi kört ombord på kvällen. Vi kommer aldrig att köpa mat i förväg. Mycket trevlig personal. Dåligt med sittplatser på soldäck

  'Excelsior' travelled on Excelsior

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Motorcykel till Sicilien"

  Vi tog korsningen från Genua till Sicilien och skulle definitivt rekommendera detta som en väg till södra Italien . Har aldrig rest med andra än P & O innan.Boarding i Genua var effektiv och gjort på ett liknande sätt som brittiska färjor med fordon lastade i grupper och alla cyklar tillsammans . Kabin siffror är i boardingkort och nycklar samlas in från förvaltare på varje däck . Vi hade en utanför tre födelse stuga - betalat extra för att få det bästa vi kunde och så hade en dubbelsäng och en setter som var alla mycket rena och bekväma . En blick på andra mindre stugor visade att de såg fina . Fällbara stolar är också ett alternativ , men möjligen bara för dem på en budget som inte är säker på vilken kvalitet på sömn du skulle få . Båten har gott om utanför rymden flera barder , en snackbar , självbetjäning restaurang och full bordsservering a la carte- restaurang som passage var 20 timmar vi hade möjlighet att prova dem alla - alla bra . Underhållning är som du förväntar dig på en italiensk båt på italienska , men vi tillbringade en underhållande timme eller så tittar karaoke och njuta av en mycket glad semester stämning bland italienska familjer på väg söderut för deras hols . Jag misstänker att vi MIT har det bara engelska folket ombord . Efter en mycket mycket smidig passage med den bästa sömn som jag någonsin har haft på en färja som vi dockat i Palermo . Avstigning sker ett däck i taget förståeligt eftersom det blev lite av en fri för alla , men det visade sig vara bra metoder för att slå Palermo trafiken som var galet minst sagt . Allt som allt mycket bra och skulle använda igen

  'Excellent' travelled on Excellent

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vår semester började ombord"

  Färjan var magnifk och mer än bara en färja. Baren hade en bra atomsfär. Utsides hytt var värt sitt pris.

  'La Superba' travelled on La Superba

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.


Guide till Palermo

Den italienska staden Palermo ligger på ön Sicilien. Palermo ligger på nordvästra kusten och har en särskilt stor och viktig naturlig hamn, intill Monte Pellegrino. Med en typisk Medelhavet karaktär och massor av kust går Palermo tillbaka så långt som den 8: e århundradet och är idag känt för många olika saker, till exempel dess Norman byggnader, magnifika palats och livliga lokala marknader. Den historiska stadskärnan i Palermo är Quattro Canti distriktet, vilket innebär de "Four Corners". Ett antal av stadens mest imponerande sevärdheterna bor här, såsom det kungliga palatset. Också värt ett besök är katedralen Santa Maria Assunta (Cattedrale). Det är ganska överväldigande och blotta storlek och detaljer i arkitekturen måste ses i köttet för att uppskattas fullt ut. Besökare bör också se upp för den medeltida basilikan San Francesco d'Assisi, den 12: e-talet Castello della Zisa (Zisa slott) och Teatro Massimo, en nyligen restaurerade teatern erbjuder regelbundna framträdanden.

Färjor från stadens hamn avgår till Genua, Civitavecchia, Neapel och Tunisien.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.