Salerno
Messina
Färjor till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Salerno till Messina

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 6 avångar i veckan mellan Salerno och Messina. Sträckan mellan Salerno och Messina trafikeras av Caronte & Tourist. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Salerno och Messina.

Tidtabeller Salerno till Messina

Färjor mellan Salerno och Messina avgår vanligtvis från Salerno, ca 13:30. Överfarten tar ungefär 9h 0m.

Färjepriser mellan Salerno och Messina

Priserna på en överfast från Salerno till Messina varierar oftast mellan 758kr och 4411kr*. Genomsnittspriset är 2287kr*. De billigaste priserna mellan Salerno och Messina är ca 420kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1029kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3221kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Messina och Salerno?

Det är ungefär 175.2 miles (282.0km) eller 152.3 sjömil mellan Salerno och Messina.

Kan jag resa med bil mellan Salerno och Messina?

Ja, med Caronte & Tourist kan du resa med bil på sträckan mellan Salerno och Messina. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Salerno och Messina.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Salerno och Messina?

Ja, fotpassagerare kan resa med Caronte & Tourist mellan Salerno och Messina.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Salerno - Messina Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Italien
Antal operatörer 1
Operatörer Caronte & Tourist
Genomsnittligt pris 2354 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 9h 0m
Första färjan 13:30
Sista färjan 14:30
Avstånd 152 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Salerno till Messina?

Färjeresan från Salerno till Messina tar ungefär 9h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Salerno till Messina?

Priserna för färjan mellan Salerno - Messina varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 198 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Salerno - Messina?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Salerno och Messina, dessa är
  • Caronte & Tourist

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Salerno - Messina?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Salerno - Messina, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Salerno - Messina?

Ja, mellan Salerno - Messina kan du resan utan bil med
  • Caronte & Tourist

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Salerno - Messina?

Ja, du kan resa med bil mellan Salerno - Messina med
  • Caronte & Tourist

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Salerno - Messina?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Caronte & Tourist

Vad är avståndet från Salerno till Messina?

Det är uppskattningsvis 152 sjömil mellan Salerno och Messina.

Guide till Salerno

Salerno ligger vid Gulf of Salerno vid Tyrrenska havet och är en stad och huvudstad i Salerno-regionen i Italien. Staden ligger nära Amalfikusten och är kanske mest känd för att vara hem till den första medicinska skolan i världen, Salernoskolan. Moderna Salerno är ett kulturellt centrum i regionen. Inom staden kan besökare gå runt för att utforska sevärdheterna, varav de flesta är belägna nära centrum av staden. Det finns många vackra gågator och stora torg i staden som lätt kan utforskas till fots. Bussarna i staden kan också användas för sightseeing i staden och utanför. De som har en bil kan lätt köra runt eftersom trafiken inte är ett problem och parkering finns på i flesta områden.

Salerno ligger i det geografiska centrumet av en triangel med smeknamnet de 3 P:nas turisttriangel (det vill säga en triangel med hörnen i Pompeji, Paestum och Positano). Denna egenhet ger Salerno speciella turistegenskaper som ökar med de många lokala platser av turistintresse som Lungomare Trieste (Trieste strandpromenaden), Castello di Arechi (Arechis slott), Duomo (katedralen) och Museo Didattico della Scuola Medica Salernitana (Educational museum of the Salernitan Medical School).


Guide till Messina

Den italienska staden Messina är känd som dörren till Sicilien och med sin hamn har det alltid varit en handelsstad. Ligger på Messinasundet, i nordöstra Sicilien har stadens hamn alltid spelat en viktig roll i stadens utveckling och välstånd. Hamnen stöder stadens turism och är, eller har varit, hem till både kommersiella och militära varv. Staden har varit en romersk-katolsk ärkestift och Arkimandrit säte sedan 1548 och är hem till en lokalt viktig internationell mässa. Staden är också hem för University of Messina, grundat 1548 av Ignatius av Loyola. En viktig attraktion besökare är 12-talet katedralen som innehåller resterna av kung Conrad, härskare över Tyskland och Sicilien på 13-talet. Byggnaden var tvungen att nästan helt och hållet byggdes om i 1919-1920, efter en förödande jordbävning 1908, och igen 1943, efter en brand utlöses av bombningar allierade. Den ursprungliga Norman strukturen kan redovisas i apsidal området och fasaden har tre sena gotiska portaler, centrala är daterad förmodligen tillbaka till början av 15-talet.

Färjetrafik från Messina fungera till en av två hamnar i Kalabrien Villa San Giovanni och Reggio Calabria) eller på en längre båtresa till Salerno, strax söder om Neapel.


Salerno till Messina Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Caronte & Tourist 13:30 22:30 9 timmar Mån, Tis
Caronte & Tourist 14:30 23:30 9 timmar Ons, Tors, Fre, Lör, Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.