Spanien

Såhär bokar du färjor från Spanien till Menorca

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Spanien till Menorca. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Spanien med 2 hamnar i Menorca.Det finns ett kombinerat antal på upp till 98 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 7 färjelinjer som traffikeras av 6 färjerederier där Corsica Ferries, Balearia, Trasmediterranea, Grandi Navi Veloci, FRS Iberia & Trasmed GLE är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 1 timme (Alcudia till Ciutadella).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Spanien och Menorca, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Spanien-Menorca-färjekarta

Klicka här för karta

Om Spanien:

När du befinner dig i Spanien kommer du att märka spanjorernas passion för livet och du kommer att förstå varför Spanien är mycket väl känt för sitt nattliv och de regionala festligheter.
Upptäck den vackra arkitekturen och monument i de underbara och livliga städerna som Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Granada, Bilbao, Santander, etc.
För de flesta besökare har landskapen och kustlinjen lika mycket intresse och variation. Spanien är ett av de bergigaste landet i Europa där man kan ta utmärkt promenader då man kan stöta på vilda djur i ett dussin, framför allt i Picos de Europa och Pyrenéerna.
När ni besöker detta land får ni överväga att besöka några av de stora vinregioner och provsmaka de utmärkta spanska vinerna. Besök den vackra kusten med fina sandstränder längst Costa de la Luz och Costa del Sol. Eller vikarna i Costa Brava och det svalare Atlanten vattnet och surfta vid Kantabrien. Segla till Balearerna eller Kanarieöarna och njut av den spanska maten (tapas, paella eller fideua med en kall öl eller sangria) och naturligtvis få en hälsosam solbränna.

Om Menorca:

Menorca är en ö och en del av Balearerna gruppen i västra Medelhavet som har fått sitt namn från att vara mindre än den närliggande ön Mallorca.

På grund av sin oförstörda skönhet och miljö ger Menorca det mer äventyrligt möjligt att upptäcka nya skönheter och nya erfarenheter.
Trots sin mindre storlek bland andra spanska öar har Menorca lika mycket antal stränder som Mallorca och Ibiza tillsammans(ca 80 stycken).