Sicilien

Såhär bokar du färjor från Sicilien till Egadiska öarna

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Sicilien till Egadiska öarna. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Sicilien med 3 hamnar i Egadiska öarna.Det finns ett kombinerat antal på upp till 38 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där Liberty Lines Fast Ferries & Siremar är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 25 minuter (Trapani till Levanzo).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Sicilien och Egadiska öarna, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Sicilien-Egadiska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.

Om Egadiska öarna:

Egadiska öarna är en grupp av tre huvudöar och två mindre öar belägen i Medelhavet, sju kilometer ytterom Siciliens västkust, i Italien.

Skärgården består av vackra medelhavs landskap, varma vintrar samt soliga och heta sommrar. Till skillnad från eoliska grannöarna har egadiska öarna en låg befolkningsmängd och är mindre trångt, vilket gör dem till ett paradis för strand älskare som söker efter en oförorenad natur.

Huvudön, Favigana, ligger söder om ögruppen och är den mest upptagna och största ön av öarna. Den har också flera färjeförbindelser med fastlandet än de andra öarna har vilket gör den till den mest bekväma bas för dem som rundreser öarna.

Levanzo, som ligger nordöst om gruppen, är mindre med färre bekvämligheter medan avlägsna Marettimo ligger i väst och är därför längst ifrån fastlandet. De två mindre öarna Formica och Maraone ligger emellan Levanzo och Sicilien.

Man kan resa til egadiska öarna med färja från Sicilien och Italiens fastland.