Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Skopelos

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Skopelos. Det finns 4 färjerederier som tillsammans erbjuder 12 färjelinjer och förbinder till Alonnisos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos), Skiathos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos), Thessaloniki till Chora (Skopelos), Mantoudi till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos), Alonnisos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos), Skiathos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos), Glossa (Skopelos) till Chora (Skopelos), Chora (Skopelos) till Glossa (Skopelos), Volos till Glossa (Skopelos) & Chora (Skopelos), Alonnisos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos) & Skiathos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos)

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Skopelos är Alonnisos till Chora (Skopelos) med en seglingstid på ca 15 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Skopelos-färjekarta

Klicka här för karta

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.

Om Skopelos:

Ön Skopelos ligger öster om det grekiska fastlandet och ligger mellan öarna Skiathos och Alonnissos. Skopelos är den andra ön i norra Sporaderna kedjan.

21 km lång med ca 8 km bredd har Skopelos en form av en saxofon med "hals" pekar nordväst, och "klockan" som ligger på öster.

Skopelos har en utmärkt kust. Den sydvästra sidan av ön har sandstränder med lugna vatten. Bergen dominerar de västra och östra delarna av ön.