Formentera

Såhär bokar du färjor från Formentera till Spanien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Formentera till Spanien. Färjorna förbinder för tillfället 1 hamn in Formentera med 2 hamnar i Spanien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 48 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 5 färjelinjer som traffikeras av 5 färjerederier där Balearia, Trasmapi, Aquabus, Mediterranea Pitiusa & Trasmapi Car är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 25 minuter (Formentera till Ibiza).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Formentera och Spanien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Formentera-Spanien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Formentera:

Formentera är den mindre och sydligare ön av spanska Balearerna.

Med en befolkning på endast sju tusen och inget flygfält, är Formentera allmänt tystare än dess grannö Ibiza, men liksom de flesta medelhavs öarna får ön många besökare under högsäsongen i juli och augusti.

Formentera är känd för dess rena, vita sandstränder och kristall klara vatten, och är perfekt för de som söker efter en avslappnande paus med sol och sand.

Angående resandet från Formentera med färja, är Ibiza, endast sex kilometer till norr, var de flesta färjorna reser till med seglingar året runt och upp till var trettio minuter under högsäsongen.

Dock kan man också resa till fastlandet Spanien, hamnen Denia som tar ungefär tre timmar. Formentera Denia korsningen åker enligt säsong mellan maj och oktober. För de som vill åka till fastlandet Spanien under lågsäsongen kan ta en förbindelse från Ibiza.

Om Spanien:

När du befinner dig i Spanien kommer du att märka spanjorernas passion för livet och du kommer att förstå varför Spanien är mycket väl känt för sitt nattliv och de regionala festligheter.
Upptäck den vackra arkitekturen och monument i de underbara och livliga städerna som Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Granada, Bilbao, Santander, etc.
För de flesta besökare har landskapen och kustlinjen lika mycket intresse och variation. Spanien är ett av de bergigaste landet i Europa där man kan ta utmärkt promenader då man kan stöta på vilda djur i ett dussin, framför allt i Picos de Europa och Pyrenéerna.
När ni besöker detta land får ni överväga att besöka några av de stora vinregioner och provsmaka de utmärkta spanska vinerna. Besök den vackra kusten med fina sandstränder längst Costa de la Luz och Costa del Sol. Eller vikarna i Costa Brava och det svalare Atlanten vattnet och surfta vid Kantabrien. Segla till Balearerna eller Kanarieöarna och njut av den spanska maten (tapas, paella eller fideua med en kall öl eller sangria) och naturligtvis få en hälsosam solbränna.