Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Azorerna

Azorerna är ett autonomiskt område av Portugal, innefattande nio vulkaniska i norra Atlanten.

De är ofta grupperas tillsammans in till tre olika områden. Östra gruppen består av Santa Maria och Sao Miguel, central gruppen: Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico och Faial samt västra gruppen: Corvo och Flores.

Öns landskap kännetecknas av safir blåa sjöar, omfattande fält och charmiga kapell.

Man kan spendera en eftermiddag på valsafari, cyklandes över dramatiska landskap eller avkoppla i naturliga heta källor; Azorerna har allting.

Den största ön, Sao Miguel, erbjuder allting som gör en skärgård så lockande. Man kan promenera genom kullerstensgator, pröva på färsk bläckfisks gryta på en lokal restaurang, eller helt enkelt stirra på magnifika kratersjöar. I öns huvudstad, Ponta Delgada, finns det massor av attraktiva gamla bygnader runt om i staden, i synnerhet naturhistoriska museet Machado.

En bra tid att besöka Ponta Delgada är under "festivalen av herren gud av mirakel" den femte söndagen efter påsken. Gatorna är dekorerade med blommor medan en procession bär en bild av Gud genom staden.

Pico är glest befolka men idealt för utforskning. Man skall vara säker på att besöka "Gruta das Torres", det längsta lava "röret" i Europa. Eller så kan man vandra upp för vilande vulkanen Mount Pico.

Alla nio av Azoriska öarna är väl förbindna av färja. Dock är skärgården glest utspridd över nora Atlanten vilket betyder att genomsnitts resetiden varierar mella varje ö.

Dessa rutter drivs av Atlanticoline, som ordnar några seglingar per vecka.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • Atlanticoline
    • Få pris

Rutter och hamnar i Azorerna