Pico

Såhär bokar du färjor från Pico till Faial

Det finns 2 färjelinjer mellan Pico och Faial, vilket ger dig 50 överfarter per vecka att välja bland. Atlanticoline trafikerar 2 rutter, Sao Roque till Horta går 8 gånger per vecka & Madalena till Horta ca 6 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Pico till Faial.

Pico-Faial-färjekarta

Klicka här för karta

Om Faial:

Faial är en av de cantrala öarna i hjärtat av den portugisiska skärgården, Azorerna, i norra Atlanten.

'Den blåa ön' är den tredje mest befolkade ön i Azorerna, och har fått namnet efter de långa raderna av hortensian och blå och vita hus. Dock hittas det färggranna inte endast i landskapet, utan också i kulturen, med huvud uppgörelsen Horta som erbjuder livliga barer, en excentrisk marina och det fascinerande Scrimshaw museet som har en omfattande samling av maritima artefakter. Om man tycker om att vara utomhus, kan man vandra till Monte da Guia kratern och 'the Whaler’s Chapel' (valfångstfartyget kapell) har sublima vyer över ön och grannen Pico, med den omgivande blåa oceanen erbjuder några av de bästa dyknings och val skådnings ställena i Europa.

Färjor seglar till Horta på Faials sydöstra kust från nästan varannan ö i Azorerna, förutom den lilla ön Corvo i det nordvästra hörnet av skärgården, vilket gör att resa med färja till ett av det enklaste sätten att resa runt.