Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Faial

Faial är den tredje mest befolkade ön i Azorernas skärgård och är lokalt känd som 'den blåa ön' tack vare dess hortensian som täcker dess kuperade landskap.

Dock är den mest dominerande egenskapen en magnifik vulkankrater som kallas ‘the Caldeira', som mäter upp till 1,043m hög, 1.5 kilometer bred och 400 meter djup.

På västkusten vill man hitta Ponta dos Capelinhos lava fält samt ruinerna av en gammal fyr som var resultatet av det 13 månader långa utbrottet år 1957.

De flesta av Faials portar erbjuder fantastiska förhållanden för vindsurfing, val skådning och sport fiske, med stora arter som blå marlin och tonfisk som fångas regelbundet i de öppna haven.

Den lilla staden Horta, småbåtshamnen, byggdes år 1876 och är den fjärde mest besökta i världen tack vare dess goda läge mellan Medelhavet och Karibien.Portens havs vägg är dekorerad med hundrarals färgglada målningar och telefonkort som är kvar av yachtbesökare. Scrimshaw museet är nu också en obligatorisk referenspunkt för trans-Atlantiska seglare.

Staden själv är en av de livligaste samt mest iögonfallande i skärgården, ståtandes med en klunga av gemytliga barer och kaféer som besöks ofta av sjömän med historier.

Horta blir även mer livlig under festivalen ‘da Nossa Senhora das Angustias Festival’ när en stor procession fyller gatorna med firande av den sjätte söndagen efter påsk.

Karakteristiskt för alla öar i Azorerna, är köket som centrerar i färska skaldjur. Stuvad bläckfisk i vin med lokalt bakat majsbröd är en lokal favorit och en kräm fylld bakelse som kallas ‘Fofas do Faial’ är en populär efterrätt.

Man kan segla till Horta hamnen från azoriska ön Flores, Sao Miguel, Terceira, Pico, Sao Jorge, Graciosa och Santa Maria. Med åtminstone en korsning erbjuden varje vecka, kunde det inte vara lättare att utforska denna vackra skärgård.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • Atlanticoline
    • Få pris

Rutter och hamnar i Faial