Sao Jorge

Såhär bokar du färjor från Sao Jorge till Faial

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Sao Jorge och Faial som traffikeras av 1 färjerederi – Atlanticoline. Velas till Horta färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 5 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Sao Jorge Faial överfarten mellan Velas och Horta, då frekvens och restid kan variera.

Sao Jorge-Faial-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sao Jorge till Faial

Om Faial:

Faial är en av de cantrala öarna i hjärtat av den portugisiska skärgården, Azorerna, i norra Atlanten.

'Den blåa ön' är den tredje mest befolkade ön i Azorerna, och har fått namnet efter de långa raderna av hortensian och blå och vita hus. Dock hittas det färggranna inte endast i landskapet, utan också i kulturen, med huvud uppgörelsen Horta som erbjuder livliga barer, en excentrisk marina och det fascinerande Scrimshaw museet som har en omfattande samling av maritima artefakter. Om man tycker om att vara utomhus, kan man vandra till Monte da Guia kratern och 'the Whaler’s Chapel' (valfångstfartyget kapell) har sublima vyer över ön och grannen Pico, med den omgivande blåa oceanen erbjuder några av de bästa dyknings och val skådnings ställena i Europa.

Färjor seglar till Horta på Faials sydöstra kust från nästan varannan ö i Azorerna, förutom den lilla ön Corvo i det nordvästra hörnet av skärgården, vilket gör att resa med färja till ett av det enklaste sätten att resa runt.