Faial

Såhär bokar du färjor från Faial till Pico

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Faial och Pico som traffikeras av 1 färjerederi – Atlanticoline. Horta till Madalena färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Faial Pico överfarten mellan Horta och Madalena, då frekvens och restid kan variera.

Faial-Pico-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Faial till Pico

Om Faial:

Faial är en del av den centrala gruppen i Azorerna, en portugisisk skärgård i den norra Atlantiska oceanen.

Kustlinjen har några vackra vulkaniska stränder, medan västkusten har dramatiska klippor som störtar in till den klara blåa oceanen. Ute på havet kan man njuta av ett brett urval av aktiviteter som vindsurfing, kajak paddling, dykning och val skådning.

Ön domineras av en enorm krater som var läge för den senaste stora vulkaniska aktiviteten i Azorerna, som la till ungefär 1 kilometer av landmassa år 1957. Man kan även gå igenom den natursköna, bergiga terrängen på bergs cyklar eller på en guidad 4x4 SUV tur.

Från den livsfulla hamnstaden Horta på den sydöstra kusten, kan man välja mellan ett brett urval av seglingar till de flesta azoriska öarna. Med tanke på att skärgården är glest utspridd i orra Atlanten, kan resetiden till öarna variera betydligt.