Färja från Sorrento till Neapel

Sorrento Neapel-rutten går mellan Italien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. NLG trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 35 minuter när Alilauro servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 45 min.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Sorrento Neapel-rutten mellan Italien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Sorrento och Neapel

  • NLG
    • 7 avgångar per vecka 35 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • Avgår 5 gånger per dag 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sorrento Neapel

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Sorrento

Sorrento är en italiensk stad belägen i Camania i södra Italien. Staden har utsikt över Neapelbukten och har många spektakulära vyer över staden Neapel, Vesuvius och ön Capri. Sorrento är populär bland turister och är lättillgängligt från Neapel och Pompeji som ligger vid den sydöstra änden av Circumvesuviana järnvägen. Amalfi Drive, som förbinder Sorrento till Amalfi, är en smal väg som slingrar sig längs de höga klipporna ovanför Tyrrenska havet. Vägen byggdes ursprungligen av romarna och följer kusten ca 80 km. Vägen i sig är också en stor turistattraktion på grund av den vackra naturen.

Det finns inte så många faktiska "sevärdheter" i staden, och många människor använder Sorrento som bas för att utforska regionen. Men i staden finns det 1400-tals Chiesa di San Francesco, som har ett charmig blommande kloster, och en liten trädgård intill kyrkan som erbjuder en plats för lugn med härlig utsikt över Neapelbukten. Söder om Corso Italia finns en medeltida katedral, och mer av stadens historia kan ses på Museo Correale, nära stationen.

Från stadens hamn kan färjor tas till Capri, Neapel och till Castellammare di Stabia.