Färja från Castellammare di Stabia till Neapel

Castellammare di Stabia Neapel-rutten går mellan Italien och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Alilauro. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Castellammare di Stabia Neapel-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Castellammare di Stabia och Neapel

  • Alilauro
    • 8 avgångar per vecka 45 min
    • Få pris

Guide till Castellammare di Stabia

Stabia, belägen i provinsen Neapel i regionen Kampanien i södra Italien, ligger på Neapelbukten cirka 30 km sydöst om Neapel. Staden ligger bredvid den antika romerska staden Stabiae som förstördes av Vesuvius vulkanutbrott år 79 e.Kr. Utgrävningen av romerska villor bevarade av vulkanen Vesuvius utbrott pågår för närvarande. De gamla arkeologiska fynden från den romerska staden Stabiae, tillsammans med den charmiga arkitekturen, de många kyrkorna och de underbara konstverken av den gamla stadskärnan gör Castellammare di Stabia en perfekt plats för en avkopplande semester för dem som älskar en kulturella utflykter och fantastiska stränder.

För närvarande används hamnen för kommersiella, turist- och fiskefartyg. Det finns även ett varv och det är den tredje största hamnen i Kampanien efter Neapel och Salerno. Färjor kan tas från hamnen till Capri och Sorrento.