Newcastle
Amsterdam
Färjor till Holland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Newcastle till Amsterdam (Ijmuiden)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 13 avångar i veckan mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden). Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, DFDS Seaways & DFDS Seaways Mini Cruise. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden).

Tidtabeller Newcastle till Amsterdam (Ijmuiden)

Färjor mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden) avgår vanligtvis från Newcastle, ca 17:00. Överfarten tar ungefär 15h 45m.

Färjepriser mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden)

Priserna på en överfast från Newcastle till Amsterdam (Ijmuiden) varierar oftast mellan 3312kr och 20590kr*. Genomsnittspriset är 12117kr*. De billigaste priserna mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden) är ca 939kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 6969kr*. Genomsnittspriset för en bil är 14504kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Amsterdam (Ijmuiden) och Newcastle?

Det är ungefär 452.1 miles (727.6km) eller 392.9 sjömil mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden).

Kan jag resa med bil mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden)?

Ja, med DFDS Seaways kan du resa med bil på sträckan mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden)?

Ja, fotpassagerare kan resa med DFDS Seaways, DFDS Seaways Mini Cruise mellan Newcastle och Amsterdam (Ijmuiden).

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Newcastle - Amsterdam (Ijmuiden) Sammanfattning av rutt
Land för avresa STORBRITANNIEN
Destination Land Holland
Antal operatörer 2
Operatörer DFDS Seaways & DFDS Seaways Mini Cruise
Genomsnittligt pris 11399 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga veckovisa avgångar 13
Genomsnittlig seglingstid 15h 45m
Första färjan 17:00
Avstånd 392 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Newcastle till Amsterdam?

  Färjeresan från Newcastle till Amsterdam tar ungefär 15h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Newcastle till Amsterdam?

  Priserna för färjan mellan Newcastle - Amsterdam varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 318 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Newcastle - Amsterdam?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Newcastle och Amsterdam, dessa är
  • DFDS Seaways
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Newcastle - Amsterdam?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Newcastle - Amsterdam, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Newcastle - Amsterdam?

  Ja, mellan Newcastle - Amsterdam kan du resan utan bil med
  • DFDS Seaways
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Newcastle - Amsterdam?

  Ja, du kan resa med bil mellan Newcastle - Amsterdam med
  • DFDS Seaways
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Newcastle - Amsterdam?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • DFDS Seaways
 • Vad är avståndet från Newcastle till Amsterdam?

  Det är uppskattningsvis 392 sjömil mellan Newcastle och Amsterdam.

Så tycker våra kunder om Färjor från Newcastle till Amsterdam

 • "Nice trip with the ferry"

  I enjoy my travel with Direct Ferrys to Newcastle Up On

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja Amsterdam - Newcastle "

  Jag är väldigt nöjd med resan alla kategorier Ett plus att ni börjat med att dela ut kort för att vi lättare ska hitta däck o dörr till bilen

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Newcastle"

  Utmärkt färja

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Commodore Deluxe & Plus"

  Utmärkt boende ombors och jag gillar att man kan sitta i baren/loungen. Men tillbaka på Princess seaways kunde man inte göra det. Det var olika färjor. Det var mycket folk i restaurangen dock. Det var bra service i alla fall. För er som bokar med Direct ferries första gången borde vara mer uppmärksamma på att de visar mer än ett datum och olika färjor. Men det är väl egenltligen inget fel med det. Annars var allting bra och jag var nöjd med resan. Sue Shelley, Luxembourg.

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Newcastle

Newcastle, eller Newcastle upon Tyne, är en stad i nordöstra England. Staden ligger på norra stranden av floden Tyne och ca 14 km från Nordsjön. Newcastle växte som ett viktigt centrum för ullhandeln och blev senare känd för sin kolbrytning. Stadens hamn går tillbaka till 1600-talet och tillsammans med sina varv var den en av världens största varvs-och reparationscenter. Det finns många ikoner som representerar staden, inklusive Newcastle Brown Ale, Newcastle United Football Club och stadens bro Tyne. Tunnelbanan kör längs båda sidor av floden Tyne och förbinder Newcastle med olika historiska sevärdheter och sandstränderna i Whitley Bay och Tynemouth. Observera att stränderna här går inte att jämföra med kvaliteten på de stränder som ligger längre upp på Northumberland kusten om du åker lite längre norrut!

Hamnen i Newcastle ligger 16 km öster om centrum av Newcastle på norra stranden av Tyne floden. De moderna, nyrenoverade, färjeterminaler erbjuder utmärkta faciliteter med täckta gångbanor, sex incheckningsdiskar och automatiserad bagagehantering. Från hamnen finns det dagliga avgångar till Amsterdam i Nederländerna.


Guide till Amsterdam

Huvudstaden i Nederländerna, Amsterdam, ligger i norra Hollandprovinsen i västra delen av landet. Staden lockar cirka 4 miljoner besökare varje år till sevärdheter som inkluderar Amsterdams museum, Anne Franks hus, Hermitage Amsterdam, Stedelijk Museum, Van Gogh-museet, Rijksmuseum och dess underbara historiska kanaler. Staden har cirka 100 kilometer kanaler och de viktigaste kanalerna är Prinsengracht, Herengracht och Keizersgracht, som alla är lättilgängliga med båt. På grund av sina kanaler, finns omkring 90 öar och länkas med cirka 1.200 broar vilket gör att Amsterdam ibland kallas för "Norra Venedig".

Amsterdam är känt för sin levande och varierade nattliv. Staden har många kaféer som sträcker sig från det stora och moderna till det lilla och mysiga. Den typiska Bruine Kroeg (brun café) ger en mer gammaldags atmosfär med halvljus, ljus, och en något äldre kundkrets. De flesta caféer har terrasser på sommaren. En vanlig syn på Leidseplein under sommaren är ett torg fullt av terrasser packade med folk som dricker öl eller vin.

Amsterdam är en av de mest cykelvänliga storstäder i världen och är ett centrum för cykelkultur med bra faciliteter för cyklister såsom cykelvägar och cykelhållare, och flera bevakade cykelgarage (fietsenstalling) som kan användas för en nominell avgift. År 2013 fanns det ca 1.200.000 cyklar i Amsterdam, fler än antal invånare i staden.


Newcastle till Amsterdam Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 11/12/2023 och 2023-12-17


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
DFDS Seaways 17:00 08:45 15 timmar 45 minuter Varje dag
DFDS Seaways Mini Cruise 17:00 08:45 15 timmar 45 minuter Varje dag

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.