Färja från Newcastle till Amsterdam

Newcastle Amsterdam-rutten går mellan England och Holland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 15 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Newcastle Amsterdam-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Newcastle och Amsterdam

 • DFDS Seaways
  • 7 avgångar per vecka 15 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Newcastle Amsterdam

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Newcastle Amsterdam-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Newcastle till Amsterdam

 • "Rekommenderas"

  Vi hittade vår reseupplevelse positivt. Istället för alltid flyga beslutade vi att åka med färja , som har den första stora fördelen av att inte behöva hyra en bil . Våra barn älskade det och det finns massor att göra och att se mellan den tid fartygen avgår och man går till sängs. King Seaways var en bättre båt , det har också ( mer ) Commodore och även Commodore Deluxe hytter . Vi bokade en Commodore hytt som jag starkt kan rekommendera ! priset är inte så mycket högre än en vanlig hytt men det är rymligare , har prioriterad ombordstigning ( som är ett plus i tullen ) och det inkluderar frukost . Å andra sidan var vi på Princess Seaways som också var ok men såg lite mer sliten ut . Även om vi bokat månader i förväg , kunde vi inte få en Commodore Cabin . Frukosten är ganska dyr och inte speciell alls . Ta med egen mat för det är rätt så dyrt ombord.

  'Anonym' reste Newcastle Amsterdam (Ijmuiden) med DFDS Seaways på King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekvämt och sprar tid"

  Enkelt att ta sig till färjan. Ren utrustning också. Både frukost och maten var i bra priser och gad. Bekväm resa och sprade in mkt bensin på det. Hade två meals, någon dricka och underhållning.

  'Goran' reste Newcastle Amsterdam (Ijmuiden) med DFDS Seaways på King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja"

  Min nyligen gjorda resa från Ljmuiden från New Castle var bra på DFDS pricess. Det var en riktigt bra resa. Det enda var att när jag kom till incheckningen så var jag tydligen redan incheckad men det var jag inte men det löste sig. Hade en bra resa båda vägarna.

  'Maggie' reste Newcastle Amsterdam (Ijmuiden) med DFDS Seaways på Princess Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hollänska resa 2013"

  Åkte på resa till Amsterdamn med min familj för en lång semester. Färjan dit var utmäkrt. Den hade bra underhållning. Färjan var ren och personalen var trevliga. På hemvägen var det också bra - då hade vi en en-suite insides hytt och den var bra, men lite liten dock. Mat fanns ombord men det var väldigt dyr så om du kan, ta med dig egen mat. Kommer absolut åka med denna färjan igen.

  'Anonym' reste Newcastle Amsterdam (Ijmuiden) med DFDS Seaways på King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Newcastle

Newcastle, eller Newcastle upon Tyne, är en stad i nordöstra England. Staden ligger på norra stranden av floden Tyne och ca 14 km från Nordsjön. Newcastle växte som ett viktigt centrum för ullhandeln och blev senare känd för sin kolbrytning. Stadens hamn går tillbaka till 1600-talet och tillsammans med sina varv var den en av världens största varvs-och reparationscenter. Det finns många ikoner som representerar staden, inklusive Newcastle Brown Ale, Newcastle United Football Club och stadens bro Tyne. Tunnelbanan kör längs båda sidor av floden Tyne och förbinder Newcastle med olika historiska sevärdheter och sandstränderna i Whitley Bay och Tynemouth. Observera att stränderna här går inte att jämföra med kvaliteten på de stränder som ligger längre upp på Northumberland kusten om du åker lite längre norrut!

Hamnen i Newcastle ligger 16 km öster om centrum av Newcastle på norra stranden av Tyne floden. De moderna, nyrenoverade, färjeterminaler erbjuder utmärkta faciliteter med täckta gångbanor, sex incheckningsdiskar och automatiserad bagagehantering. Från hamnen finns det dagliga avgångar till Amsterdam i Nederländerna.