Newcastle
Amsterdam (Ijmuiden)
Färjor till Holland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Newcastle - Amsterdam (Ijmuiden) är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Newcastle till Amsterdam

Newcastle Amsterdam-rutten går mellan England och Holland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 15 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Newcastle Amsterdam-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Newcastle till Amsterdam?

  Färjeresan från Newcastle till Amsterdam tar ungefär 15h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Newcastle till Amsterdam?

  Priserna för färjan mellan Newcastle - Amsterdam varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 318 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Newcastle - Amsterdam?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Newcastle och Amsterdam, dessa är
  • DFDS Seaways
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Newcastle - Amsterdam?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Newcastle - Amsterdam, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Newcastle - Amsterdam?

  Ja, mellan Newcastle - Amsterdam kan du resan utan bil med
  • DFDS Seaways
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Newcastle - Amsterdam?

  Ja, du kan resa med bil mellan Newcastle - Amsterdam med
  • DFDS Seaways
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Newcastle - Amsterdam?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • DFDS Seaways
 • Vad är avståndet från Newcastle till Amsterdam?

  Det är uppskattningsvis 392 sjömil mellan Newcastle och Amsterdam.

Så tycker våra kunder om Färjor från Newcastle till Amsterdam

 • "Rekommenderas"

  Vi hittade vår reseupplevelse positivt. Istället för alltid flyga beslutade vi att åka med färja , som har den första stora fördelen av att inte behöva hyra en bil . Våra barn älskade det och det finns massor att göra och att se mellan den tid fartygen avgår och man går till sängs. King Seaways var en bättre båt , det har också ( mer ) Commodore och även Commodore Deluxe hytter . Vi bokade en Commodore hytt som jag starkt kan rekommendera ! priset är inte så mycket högre än en vanlig hytt men det är rymligare , har prioriterad ombordstigning ( som är ett plus i tullen ) och det inkluderar frukost . Å andra sidan var vi på Princess Seaways som också var ok men såg lite mer sliten ut . Även om vi bokat månader i förväg , kunde vi inte få en Commodore Cabin . Frukosten är ganska dyr och inte speciell alls . Ta med egen mat för det är rätt så dyrt ombord.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekvämt och sprar tid"

  Enkelt att ta sig till färjan. Ren utrustning också. Både frukost och maten var i bra priser och gad. Bekväm resa och sprade in mkt bensin på det. Hade två meals, någon dricka och underhållning.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hollänska resa 2013"

  Åkte på resa till Amsterdamn med min familj för en lång semester. Färjan dit var utmäkrt. Den hade bra underhållning. Färjan var ren och personalen var trevliga. På hemvägen var det också bra - då hade vi en en-suite insides hytt och den var bra, men lite liten dock. Mat fanns ombord men det var väldigt dyr så om du kan, ta med dig egen mat. Kommer absolut åka med denna färjan igen.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja"

  Min nyligen gjorda resa från Ljmuiden från New Castle var bra på DFDS pricess. Det var en riktigt bra resa. Det enda var att när jag kom till incheckningen så var jag tydligen redan incheckad men det var jag inte men det löste sig. Hade en bra resa båda vägarna.

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Newcastle

Newcastle, eller Newcastle upon Tyne, är en stad i nordöstra England. Staden ligger på norra stranden av floden Tyne och ca 14 km från Nordsjön. Newcastle växte som ett viktigt centrum för ullhandeln och blev senare känd för sin kolbrytning. Stadens hamn går tillbaka till 1600-talet och tillsammans med sina varv var den en av världens största varvs-och reparationscenter. Det finns många ikoner som representerar staden, inklusive Newcastle Brown Ale, Newcastle United Football Club och stadens bro Tyne. Tunnelbanan kör längs båda sidor av floden Tyne och förbinder Newcastle med olika historiska sevärdheter och sandstränderna i Whitley Bay och Tynemouth. Observera att stränderna här går inte att jämföra med kvaliteten på de stränder som ligger längre upp på Northumberland kusten om du åker lite längre norrut!

Hamnen i Newcastle ligger 16 km öster om centrum av Newcastle på norra stranden av Tyne floden. De moderna, nyrenoverade, färjeterminaler erbjuder utmärkta faciliteter med täckta gångbanor, sex incheckningsdiskar och automatiserad bagagehantering. Från hamnen finns det dagliga avgångar till Amsterdam i Nederländerna.


Guide till Amsterdam

Amsterdam är den kulturella huvudstaden i Nederländerna. Den ligger på stranden av två vattenförekomster, IJ bay och floden Amstel. Grundades i slutet av 12-talet som en liten fiskeby på stranden av Amstel, som nu är den största staden i landet med dess ekonomiska och kulturella centrum. Den medeltida kärnan av staden har det bästa av stadens livliga streetlife, butiker, många barer och restauranger.
Många fina hus och herrgårdar ligger längs kanalerna. De flesta är bosatt och andra är kontor och vissa är offentliga byggnader. Några av husen sjunker successivt eftersom de är byggda på pålar för att klara den sanka alven.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.