Pontine-öarna

Hur du bokar färjor från Pontine-öarna till Italien

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Pontine-öarna till Italien. Det finns 4 färjerederier som tillsammans erbjuder 12 Färjerutter och förbinder till Ponza till Casamicciola, Ventotene till Casamicciola, Ponza, Neapel Mergellina, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola, Ventotene, Neapel Mergellina, Terracina, Formia, San Felice Circeo & Anzio, Ventotene till Casamicciola, Ponza, Neapel Mergellina, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola, Ventotene, Neapel Mergellina, Terracina, Formia, San Felice Circeo & Anzio, Ventotene till Casamicciola, Ponza, Neapel Mergellina, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola, Ventotene, Neapel Mergellina, Terracina, Formia, San Felice Circeo & Anzio, Ventotene till Casamicciola, Ponza, Neapel Mergellina, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola, Ventotene, Neapel Mergellina, Terracina, Formia, San Felice Circeo & Anzio, Ventotene till Casamicciola, Ponza, Neapel Mergellina, Terracina & Formia & Ponza till Casamicciola, Ventotene, Neapel Mergellina, Terracina, Formia, San Felice Circeo & Anzio

Den snabbaste rutten mellan Pontine-öarna och Italien är Ventotene till Casamicciola med en seglingstid på ca 45 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Pontine-öarna Italien färjekarta

Klicka här för karta

Om Pontine-öarna:

Pontine öarna är en grupp av sex små öar utanför västkusten av Italien. Det ligger inte långt från Neapel. Ögruppen består av öarna: Ponza, som är den störta ön, Palmarola, Zannone och Gavi i nordväst, Ventotene och Santo Stefano som ligger i sydost.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!