Pontine-öarna

Såhär bokar du färjor från Pontine-öarna till Italien

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Pontine-öarna till Italien. Det finns 3 färjerederier som tillsammans erbjuder 11 färjelinjer och förbinder till Ponza till Casamicciola Terme, Ventotene till Casamicciola Terme, Neapel, Ponza, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola Terme, Neapel, Ventotene, Terracina, Formia & Anzio, Ventotene till Casamicciola Terme, Neapel, Ponza, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola Terme, Neapel, Ventotene, Terracina, Formia & Anzio, Ventotene till Casamicciola Terme, Neapel, Ponza, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola Terme, Neapel, Ventotene, Terracina, Formia & Anzio, Ventotene till Casamicciola Terme, Neapel, Ponza, Terracina & Formia, Ponza till Casamicciola Terme, Neapel, Ventotene, Terracina, Formia & Anzio, Ventotene till Casamicciola Terme, Neapel, Ponza, Terracina & Formia & Ponza till Casamicciola Terme, Neapel, Ventotene, Terracina, Formia & Anzio

Den snabbaste rutten mellan Pontine-öarna och Italien är Ventotene till Casamicciola Terme med en seglingstid på ca 45 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Pontine-öarna-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Pontine-öarna:

Pontine öarna är en grupp av sex små öar utanför västkusten av Italien. Det ligger inte långt från Neapel. Ögruppen består av öarna: Ponza, som är den störta ön, Palmarola, Zannone och Gavi i nordväst, Ventotene och Santo Stefano som ligger i sydost.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!