Pontine-öarna

Såhär bokar du färjor från Pontine-öarna till Italien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Pontine-öarna till Italien. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Pontine-öarna med 2 hamnar i Italien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 38 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 7 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där SNAV & NLG är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 50 minuter (Ventotene till Casamicciola Terme).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Pontine-öarna och Italien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Pontine-öarna-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Pontine-öarna:

Pontine öarna är en grupp av sex små öar utanför västkusten av Italien. Det ligger inte långt från Neapel. Ögruppen består av öarna: Ponza, som är den störta ön, Palmarola, Zannone och Gavi i nordväst, Ventotene och Santo Stefano som ligger i sydost.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!