Ventotene till Ponza färja

Ventotene Ponza rutten ansluter Pontine-öarna med Pontine-öarna och körs för tillfället av 2 rederier. SNAV service kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid på runt 50 minuter när NLG servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 45 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Ventotene Ponza rutten mellan Pontine-öarna och Pontine-öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Ventotene - Ponza färjerederier

  • SNAV
    • 5 Avgångar per vecka 50 min
    • Få pris
  • NLG
    • 1 Avgång per vecka 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ventotene Ponza

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Ventotene guide

Ventotene är liten ö i Pontine ö-gruppen utanför västkusten av Italien.
På bara 3 km lång och 800 meter bred, får Ventotene sitt namn från de rådande vindar som blåser över ön (vinden i italienska är vento).

Ponza guide

Ponza är den största av Pontine öarna en attraktiv skärgård utanför den italienska kusten mellan Rom och Neapel. Med blått vatten och ett slående kuperat landskap är ön älskad av regelbundna besökare som försöker hålla dess charm en hemlighet. Ön är känd för sina blå grottorna som skapades av etruskerna. Bland dem är Ormar Grotto och den romerska Gallery en romersk tunnel som förbinder staden Ponza till (nu stängd) stor sandstrand som heter Chiaia di Luna på västra sidan. Ön har många arkeologiska ruiner synliga, inklusive egyptiska kanaane grekiska och feniciska Necropoli ruiner i mitten av ön. Det finns etruskiska ruiner på delar av ön rörig med romerska ruiner. En stor staty som heter Il Mamozio ("The Mummy") eller Il Mitreo som betyder mitra eller prästens hatt är en 3000 år gammal marmorstaty och hittades i hamnen. Föreställande en lokal ETRUSKISK konsul är det nu visas på ett museum i Napoli bakom skyddsplast där den återförenades med sitt huvud. Det är den äldsta kända etruskiska staty av sitt slag och extremt sällsynt.

Färjor tjänster från Ponza avgår till Neapel Terracina Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.