COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ponza - Terracina är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Pontine-öarna till Italien

Rederier som åker mellan Ponza och Terracina

    • 8 Sailings Weekly 1 hour 15 min
    • Get price

Färja från Ponza till Terracina

Ponza Terracina-rutten går mellan Pontine-öarna och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, NLG. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 15 minuter.

Färjetrafiken på Ponza Terracina-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Ponza

Ponza är en italiensk ö och den största av Pontineöarnas skärgård. Ön ligger cirka 35 km söder om Cape Circeo i Tyffhenian havet. Ponza anses av många av sina besökare som en med begränsad - och billigare - version av Capri, och besöks av de rika och berömda som vill hålla en lägre profil på semestern, liksom av många unga romare som åker iväg över helgen på sommaren. Öns huvudorter är Ponza Porto och Le Forna. Ön har rena och klara vatten där besökarna kan simma ut från stränder, från klippor och från båtar (som organiserade resor eller att hyra i hamnen). Det finns några utmärkta restauranger på Ponza, samt några alternativ för att dricka och dansa. Det finns inte många turistattraktioner eller monument på ön. Det som huvudsakligen lockar på Ponza är dess landskap, strandlinje och atmosfär.

Färjor avgår från Ponza till Neapel, Terracina, Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.


Guide till Terracina

Den italienska staden Terracina är en badort i södra delen av regionen Lazio, som ligger mellan Rom och Neapel. Det var en viktig hamn på den romerska Via Appia, och platsen för en större tempel till Jupiter. Idag den moderna staden breder ut sig på slätten nedanför bergen, längs en bred sandstrand som lockar många sommargäster. I moderna delen av Terracina har breda trädkantade boulevarder som leder till stranden väster om hamnen. Havet och sanden är stadens största attraktion för många av sina italienska sommargäster. Färjor avgår från hamnen för Pontine öarna. En båt leder till hamnen från busstationen området passerar fisken-hallen där lådor lastas med färsk fisk. För mer charm och historia, huvudpart för Centro Storico, den gamla delen av staden som ligger uppförsbacke från busstationen. Hjärtat i historiska Terracina är Piazza del Municipio, en ganska piazza med gatsten från Forum Romanum, en sönderfallande valv, staden katedralen, högkvarteret i stadsfullmäktige och det arkeologiska museet. I närheten kan du också se en gammal stenlagd sträcka av Via Appia. Färjor från stadens port ansluter Terracina till ön Ponza.