Färja från Ponza till Ventotene

Ponza Ventotene-rutten går mellan Pontine-öarna och Pontine-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 50 minuter när NLG servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 45 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Ponza Ventotene-rutten mellan Pontine-öarna och Pontine-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ponza och Ventotene

  • SNAV
    • 5 avgångar per vecka 50 min
    • Få pris
  • NLG
    • 1 avgång(ar) per vecka 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ponza Ventotene

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Ponza

Ponza är en italiensk ö och den största av Pontineöarnas skärgård. Ön ligger cirka 35 km söder om Cape Circeo i Tyffhenian havet. Ponza anses av många av sina besökare som en med begränsad - och billigare - version av Capri, och besöks av de rika och berömda som vill hålla en lägre profil på semestern, liksom av många unga romare som åker iväg över helgen på sommaren. Öns huvudorter är Ponza Porto och Le Forna. Ön har rena och klara vatten där besökarna kan simma ut från stränder, från klippor och från båtar (som organiserade resor eller att hyra i hamnen). Det finns några utmärkta restauranger på Ponza, samt några alternativ för att dricka och dansa. Det finns inte många turistattraktioner eller monument på ön. Det som huvudsakligen lockar på Ponza är dess landskap, strandlinje och atmosfär.

Färjor avgår från Ponza till Neapel, Terracina, Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.

Guide till Ventotene

Ventotene är liten ö i Pontine ö-gruppen utanför västkusten av Italien.
På bara 3 km lång och 800 meter bred, får Ventotene sitt namn från de rådande vindar som blåser över ön (vinden i italienska är vento).