Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Egadiska öarna

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Italien till Egadiska öarna. Färjorna förbinder för tillfället 0 hamnar in Italien med 3 hamnar i Egadiska öarna.Det finns ett kombinerat antal på upp till 39 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där Liberty Lines Fast Ferries & Siremar är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 10 minuter (Favignana till Levanzo).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Italien och Egadiska öarna, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Italien-Egadiska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Egadiska öarna:

Egadiska öarna är en grupp av tre huvudöar och två mindre öar belägen i Medelhavet, sju kilometer ytterom Siciliens västkust, i Italien.

Skärgården består av vackra medelhavs landskap, varma vintrar samt soliga och heta sommrar. Till skillnad från eoliska grannöarna har egadiska öarna en låg befolkningsmängd och är mindre trångt, vilket gör dem till ett paradis för strand älskare som söker efter en oförorenad natur.

Huvudön, Favigana, ligger söder om ögruppen och är den mest upptagna och största ön av öarna. Den har också flera färjeförbindelser med fastlandet än de andra öarna har vilket gör den till den mest bekväma bas för dem som rundreser öarna.

Levanzo, som ligger nordöst om gruppen, är mindre med färre bekvämligheter medan avlägsna Marettimo ligger i väst och är därför längst ifrån fastlandet. De två mindre öarna Formica och Maraone ligger emellan Levanzo och Sicilien.

Man kan resa til egadiska öarna med färja från Sicilien och Italiens fastland.