Favignana till Marettimo färja

Favignana Marettimo rutten ansluter Egadiska öarna med Egadiska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 7 gånger per dag med en resetid på runt 25 minuter när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 40 min.

Så det är kombinerat 56 överfarter som erbjuds vecka på Favignana Marettimo rutten mellan Egadiska öarna och Egadiska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Favignana - Marettimo färjerederier

  • Liberty Lines
    • 7 Avgångar per dag 25 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 7 Avgångar per vecka 1 timme 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Favignana Marettimo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Favignana Marettimo är en bil och 1 passagerare.

Favignana guide

Favignana är den största av de tre viktigaste Egadiska öarna i södra Italien och ligger cirka 7 km väster om Siciliens kust, mellan Trapani och Marsala. Ön beskrivs ofta som att ha en fjärilsform. Favignana stad ligger på en smal remsa som förbinder de två "vingar", som har helt olika egenskaper. Den östra halvan av ön är i stort sett platt, medan den västra halvan domineras av en kedja av kullar varav Monte Santa Caterina är den högsta på 314 meter. Den toppas av ett fort, som ursprungligen inrättades av saracener och fortfarande används av den italienska militären (och är stängt för allmänheten). Ett antal små öar ligger utanför den södra kusten av Favignana. Även om det finns bekvämligheter, verkar öns karaktär föga förändrad, och resenärer som kommer hit är glada att anpassa sig till öns livsstil.

Favignana har goda och täta färjeförbindelser med de andra öarna och med Trapani och Marsala. Genom bärplansbåt Favignana är cirka trettio minuter restid från Trapani.

Marettimo guide

Den italienska ön Marettimo är den mest avlägsna av de tre Egadiska öarna som ligger utanför Siciliens västkust och nås med färjor från Trapani. Ön är i grunden en stenig ås som sticker ut över havet och ser ut som en ganska krokig val som sticker ut från Medelhavet. Ön ligger i ett marint naturreservat, och är ett populärt resmål för vandrare, dykare, simmare och dem som vill ha en lugn semester nära naturen och med grunderna i ön levande. Det finns bara en uppgörelse på Maret, som också kallas Maret. Det är en fiskeby av den blekt färgade, fyrkantiga byggnader, enkla och ödmjuka utseende. Framme i byn besökare skulle finna det svårt att gissa vad Medelhavsland tillhörde ön. Närbild, den italienska karaktären är mer uppenbar, med smarta kaklade trappor som leder upp inuti hem, och lite katolska helgedomar på gathörnen.

Färjorna anländer i Marettimo förtöja vid en lång brygga nära fiske och dykning skolbåtar. Det är en vacker plats, men det finns en annan port precis runt hörnet, som är stadens fiskarnas hamn. När besökarna först stiga av färjan och steg i land, de smala gatorna i Marettimo har en kort kosmopolitisk luft, men när du börja gå du upptäcker att byggnaderna kommer snart till ett slut, och "staden" är faktiskt bara by stora.

Marettimo är cirka 40 minuter med bärplansbåt från Favignana, och en timme från Trapani.