Färja från Levanzo till Marettimo

Levanzo Marettimo-rutten går mellan Egadiska öarna och Egadiska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per dag med en restid på runt 30 minuter när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 10 min.

Det finns totalt 49 linjer att välja på vecka om du vill åka Levanzo Marettimo-rutten mellan Egadiska öarna och Egadiska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Levanzo och Marettimo

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • Avgår 6 gånger per dag 30 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 7 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Levanzo Marettimo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Levanzo Marettimo-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Levanzo

Levanzo är en liten ö i Egadiska ögruppen i Medelhavet som ligger väster om Sicilien, Italien. Ön är den minsta av de tre öarna som utgör Egadiska öarna. Favigana är den största ön i gruppen. Levanzo är en liten ö som mäter knappt 6 kvadratkm och har cirka 450 invånare som huvudsakligen bor runt öns hamn. Öns lilla hamn är pittoresk, med ett litet kluster av bleka fyrkantiga byggnader kurade runt en liten hamn. Levanzo har inget vägnät, bara ett par grusvägar som bara jeepar och mulor har möjlighet att använda. Det finns bara en stor turistattraktion på ön: Grotta del Genovese som är en grotta som innehåller förhistorisk konst. Förutom det är Levanzo inte en fartfylld destination, men det är mycket trevligt. Besökare kan bada, sola och njuta av öns atmosfär.

Ön ligger bara cirka tjugo minuter med bärplansbåt från Trapani. Det finns flera bärplansbåtar och långsammare färjeförbindelser per dag både till den sicilianska staden och även till den större ön Favignana.

Guide till Marettimo

Den italienska ön Marettimo är den mest avlägsna av de tre Egadiska öarna som ligger utanför Siciliens västkust och nås med färjor från Trapani. Ön är i grunden en stenig ås som sticker ut över havet och ser ut som en ganska krokig val som sticker ut från Medelhavet. Ön ligger i ett marint naturreservat, och är ett populärt resmål för vandrare, dykare, simmare och dem som vill ha en lugn semester nära naturen och med grunderna i ön levande. Det finns bara en uppgörelse på Maret, som också kallas Maret. Det är en fiskeby av den blekt färgade, fyrkantiga byggnader, enkla och ödmjuka utseende. Framme i byn besökare skulle finna det svårt att gissa vad Medelhavsland tillhörde ön. Närbild, den italienska karaktären är mer uppenbar, med smarta kaklade trappor som leder upp inuti hem, och lite katolska helgedomar på gathörnen.

Färjorna anländer i Marettimo förtöja vid en lång brygga nära fiske och dykning skolbåtar. Det är en vacker plats, men det finns en annan port precis runt hörnet, som är stadens fiskarnas hamn. När besökarna först stiga av färjan och steg i land, de smala gatorna i Marettimo har en kort kosmopolitisk luft, men när du börja gå du upptäcker att byggnaderna kommer snart till ett slut, och "staden" är faktiskt bara by stora.

Marettimo är cirka 40 minuter med bärplansbåt från Favignana, och en timme från Trapani.