Egadiska öarna

Såhär bokar du färjor från Egadiska öarna till Italien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Egadiska öarna till Italien. Färjorna förbinder för tillfället 3 hamnar in Egadiska öarna med 0 hamnar i Italien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 39 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där Liberty Lines Fast Ferries & Siremar är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 10 minuter (Favignana till Levanzo).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Egadiska öarna och Italien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Egadiska öarna-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Egadiska öarna:

Egadiska öarna eller "egadi öarna", som de är lokalt kända som, är en skärgård bestående av små bergiga öar belägna i Medelhavet, endast en liten bit från italienska Siciliens nordvästra kust, täckande en total area av ungefär 38 kvadratkilometer.

Egadiska öarna består av Favignana (huvudön som också är den största och mest upptagna av öarna), Levanzo (liten och tyst) och Marettimo (ön belägen längst bort från fastlandet), till öarna hör också små öarna Formica och Maraone som hittas emellan Levanzo och fastlandet Italien.

Denna arkipelago är ett land av under och tack vare en låg befolkningsmängd och önskvärd klimat är egadiska öarna en perfekt plats för de som älskar lugn och ro och en oförorenad natur.

Med ett av de vackraste havsbotten i världen och en rikedom av mångfärgad flora och fauna kommer egadiska öarna garanterat att imponera dig.

För att komma bort från egadiska öarna med färja måste man åka till Sciclien eller fastlandet, beroende på vilken tid på året det är.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!