Dodekanisos

Såhär bokar du färjor från Dodekanisos till Turkiet

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Dodekanisos till Turkiet. Färjorna förbinder för tillfället 6 hamnar in Dodekanisos med 5 hamnar i Turkiet.Det finns ett kombinerat antal på upp till 99 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 9 färjelinjer som traffikeras av 4 färjerederier där Dodecanese Flying Dolphins, Sea Dreams, Bodrum Express & Dentur Avrasya är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 20 minuter (Kastelorizo till Kas).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Dodekanisos och Turkiet, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Dodekanisos-Turkiet-färjekarta

Klicka här för karta

Om Dodekanisos:

De tolv Dokekanensiska öarna ligger i sydöstra hörnet av Egeiska havet, som ståtar med ett av de soligaste klimaten i Grekland.

Lika mångfaldiga som de är vackra, är Dodekaneserna det fullständiga grekiska paketet och erbjuder ett brett utbud av attraktioner, inklusive fantastiska stränder, utsökt mat, historiska underverk och arkitektoniska mästerverk .

Den mest besökta och populära ön, Rhodos, är rik på medeltida historia och erbjuder en perfekt miljö för romantiska promenader i sin berömda Gamla stad. Spännande aktiviteter kommer i överflöd på Dodekaneserna också, särskilt på Telendos, där man kan scuba-dyka genom en gammal sjunken stad.

Tolvöarna erbjuder massor av stora utgångspunkter för många europeiska destinationer, samt frekventa rutter mellan öarna själva. På grund av den mängd öar i denna region, är det bekvämaste sättet att resa med färja.

Om Turkiet:

Turkiet är ett "eurasisk" land som är ligger i två olika världsdelar så som västra Asien och sydöstra Europa. Turkiet gränsar även till tre olika hav: Svarta havet som ligger norr om Turkiet, Egeiska havet ligger i väst och Medelhavet i sydväst.

Ett stort och varierat land har Turkiet otroliga landskap. Turkiet är känt som en stor destination att åka till för att få avkoppling men även för att upptäcka några av världens viktigaste fornhistoriska ting.

Som turistmål, är Turkiet verkligen en spännande blandning av väst och öst och landet fortsätter att växa i popularitet.