Dodekanisos

Såhär bokar du färjor från Dodekanisos till Egeiska öarna

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Dodekanisos till Egeiska öarna. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 35 färjelinjer och förbinder till Agathonisi till Pythagorio, Arkoi till Pythagorio, Patmos till Pythagorio, Ayios Kirikos, Fournoi, Chios, Limnos (Myrina), Mytilene & Vathi, Lipsi till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi, Leros till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi, Kalymnos till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi, Kos till Pythagorio, Ayios Kirikos, Fournoi & Vathi, Symi (Simi) till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi, Patmos till Pythagorio, Ayios Kirikos, Fournoi, Chios, Limnos (Myrina), Mytilene & Vathi, Lipsi till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi & Leros till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi

Den snabbaste rutten mellan Dodekanisos och Egeiska öarna är Agathonisi till Pythagorio med en seglingstid på ca 40 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Dodekanisos-Egeiska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Dodekanisos till Egeiska öarna

Om Dodekanisos:

De tolv Dokekanensiska öarna ligger i sydöstra hörnet av Egeiska havet, som ståtar med ett av de soligaste klimaten i Grekland.

Lika mångfaldiga som de är vackra, är Dodekaneserna det fullständiga grekiska paketet och erbjuder ett brett utbud av attraktioner, inklusive fantastiska stränder, utsökt mat, historiska underverk och arkitektoniska mästerverk .

Den mest besökta och populära ön, Rhodos, är rik på medeltida historia och erbjuder en perfekt miljö för romantiska promenader i sin berömda Gamla stad. Spännande aktiviteter kommer i överflöd på Dodekaneserna också, särskilt på Telendos, där man kan scuba-dyka genom en gammal sjunken stad.

Tolvöarna erbjuder massor av stora utgångspunkter för många europeiska destinationer, samt frekventa rutter mellan öarna själva. På grund av den mängd öar i denna region, är det bekvämaste sättet att resa med färja.

Om Egeiska öarna:

Egeiska öarna är en ögrupp i Egeiska havet, varav mesta delen hör till Grekland och resten hör till Turkiet.

Belägen emellan södra och östra sidan av Grekiska fastlandet och till vast om Turkiet, består den Egeiska öarna av sju grupper, nämligen de nordöstra Egeiska öarna, Sporades, Euboia, Argosaroniska öarna, Kykladerna, Dodekanisos och Kreta.

Öarna vid Egeiska havet har kristall klara vatten, heta källor, fästnings byar, rik historia, utsökta skaldjur och några av de vackraste stränderna i Grekland. Egeiska öarna vill utan tvekan erbjuda sina gäster än autentisk och minnesvärd upplevelse.

Liksom flesta ögrupper, är det populäraste alternativ av transportion färjan och i många fall det ända sättet att ta sig runt, och området har massor av olika färjebolag med anslutningar mellan portarna som är få i antalet.