Rosslare till Pembroke färja

Rosslare Pembroke rutten ansluter Irland med Wales och körs för tillfället av 2 rederier. Irish Ferries service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar 1 minut när Stena Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 15 min.

Så det är kombinerat 28 överfarter som erbjuds vecka på Rosslare Pembroke rutten mellan Irland och Wales. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rosslare till Pembroke färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Irland till Wales sida.

Rosslare - Pembroke färjerederier

  • Irish Ferries
    • 14 Avgångar per vecka 4 tim 1 minut
    • Få pris
  • Stena Line
    • 14 Avgångar per vecka 3 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rosslare Pembroke

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rosslare Pembroke är en bil och 2 passagerare.

Rosslare guide

Rosslare, eller Rosslare Strand för att använda byns fullständiga namn, är en by, kustort och hamn i County Wexford, Irland. En lång sandgrop sträcker sig norrut från Rosslare och separerar Wexford Harbour från Irländska sjön. Fram till början av 1920-talet, sträckte sig denna grop många km norrut, nästan ända till Raven Point.. Vid slutet av sandgropen fanns ett litet fort som kallas Ross Fort. Under vintern 1924-1925 kom en storm som förstörde sandgropen och den tvättades gradvis bort. Fortet övergavs och nu är allt som är kvar är en ö vid lågvatten.

Byn har varit populär bland turister i minst 100 år, kanske för att byn är den soligaste platsen på Irland enligt uppgift. Stadens strand har tilldelats blå flagg och lockar därför många badare och familjer.

Den moderna hamnen har många faciliteter inklusive en restaurang och väntområde, en strandbar, incheckning och lekplats för barn, butiker, biluthyrning och valutaväxling, invandringslokaler och Department of Agriculture kontoret. Färjetrafik från Ross avgår till Pembroke (4 timmar), Fishguard (3 timmar och 30 minuter), Cherbourg och Roscoff i Frankrike.

Pembroke guide

Den walesiska staden Pembroke ligger i Pembrokeshire i västra delen av landet. Staden ligger på den södra Pembrokeshire halvön vid mynningen av floden Cleddau. Staden, cirka 13 km söder om staden Haverfordwest och 120 km från Cardiff och är beläget på botten av en dal omgiven på alla sidor av skog och jordbruksmark. En av de största attraktionerna i staden är Pembroke Castle som var födelseplatsen för kung Henrik VII av England, och senare hem till riddarna av St John i Storbritannien.

Pembrokeshire gränsar till Carmarthenshire i öster och Ceredigion i nordöst. Länet är hem för Pembrokeshire Coast National Park, den enda kust nationalpark i sitt slag i Storbritannien och en av tre nationalparker i Wales, de andra är Snowdonia och Brecon Beacons nationalparker. Under åren Pembrokeshire stränder har tilldelats många internationella Blå Flagg Awards, Gröna Coast Awards och Seaside Awards. Under 2011 hade 39 stränder rekommenderas av Conservation Society Marine.

Från stadens hamn, färjetrafik fungerar till Rosslare i Irland, med en restid på cirka 3 timmar och 45 minuter.