Rosslare till Fishguard färja

Rosslare Fishguard rutten ansluter Irland med Wales. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 15 minuter.

Rosslare Fishguard seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rosslare till Fishguard färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Irland till Wales sida.

Rosslare - Fishguard färjerederier

 • Stena Line
  • 14 Avgångar per vecka 3 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Rosslare Fishguard

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rosslare Fishguard är en bil och 2 passagerare.

Rosslare Fishguard färja recensioner

 • "Sommar resa"

  Har aldrig åkt med färja innan. Bokningen online var enkel och v anlände vid termianlen med vårt referensnummer och därefter kunde vi köra på färjan. Många käkade ombord mend et gjorde inte vi. Färjan var ren och bekväm med alla sätena. Allting var smidigt. Jag rekommenderar verkligen Stena.

  'Anonym' reste Rosslare Fishguard med Stena Line på Stena Europe

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vår semester"

  Vi hade en säker och bekväm resa.

  'Anonym' reste Rosslare Fishguard med Stena Line på Stena Europe

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Precis så""

  Vad mer kan man fråga efter? Enkelt att checka in, bra skyltat, bra med rum, olika alt av mat och underhållningen var en stor bonus.

  'Anonym' reste Rosslare Fishguard med Stena Line på Stena Europe

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bara om tillräckligt!"

  Lite hackig resa. Man fick begränsad mat. En film visades i kaffe loungen. Helt ok resa.

  'Keith' reste Rosslare Fishguard med Stena Line på Stena Europe

  Lӓs mer Läs mindre

Rosslare guide

Rosslare, eller Rosslare Strand för att använda byns fullständiga namn, är en by, kustort och hamn i County Wexford, Irland. En lång sandgrop sträcker sig norrut från Rosslare och separerar Wexford Harbour från Irländska sjön. Fram till början av 1920-talet, sträckte sig denna grop många km norrut, nästan ända till Raven Point.. Vid slutet av sandgropen fanns ett litet fort som kallas Ross Fort. Under vintern 1924-1925 kom en storm som förstörde sandgropen och den tvättades gradvis bort. Fortet övergavs och nu är allt som är kvar är en ö vid lågvatten.

Byn har varit populär bland turister i minst 100 år, kanske för att byn är den soligaste platsen på Irland enligt uppgift. Stadens strand har tilldelats blå flagg och lockar därför många badare och familjer.

Den moderna hamnen har många faciliteter inklusive en restaurang och väntområde, en strandbar, incheckning och lekplats för barn, butiker, biluthyrning och valutaväxling, invandringslokaler och Department of Agriculture kontoret. Färjetrafik från Ross avgår till Pembroke (4 timmar), Fishguard (3 timmar och 30 minuter), Cherbourg och Roscoff i Frankrike.

Fishguard guide

Fishguard är en handelstad som tittar över Fishguard Bay och är det största shopping- och handelsstad i norra Pembrokeshire, Wales. Dess popularitet som semestermål har ökat under åren som dess plats är perfekt beläget för att utforska Pembrokeshire Coast National Park, Coast Path, trädbevuxen Gwaun Valley och de många byarna längs kusten och inåt landet till Preseli Hills. Lägre staden Fishguard var en lokalt viktig handelshamn importera kalk och kol och export skiffer, ullprodukter sand mat. Den hade också en liten fiskeflotta fånga sardiner och sill.

Stadens hamn ligger faktiskt i Goodwick, ca 1,5 km från Fishguard. Från hamnen finns färjeförbindelser till Rosslare i Irland med cirka 4 avgångar och 4 ankomster varje dag. Färjeterminalen har ett café som serverar snacks och varma och kalla drycker, en bar och ett antal automater.