Färja från Ischia till Pozzuoli

Ischia Pozzuoli-rutten går mellan Neapelbukten och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Medmar. Färjor avgår upp till 42 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme.

Färjetrafiken på Ischia Pozzuoli-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Ischia och Pozzuoli

  • Medmar
    • Avgår 6 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ischia Pozzuoli

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ischia Pozzuoli-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Ischia

Ischia är en italiensk ö belägen i Tyrrenska havet och ligger vid den norra änden av Neapelbukten, som är ungefär 30 km bort. Ischia är den största av Phlegreanöarna och är cirka 10 km lång från öst till väst och 7 km norr till söder. Den vulkaniska ön är nästan helt täckt av berg med sin högsta punkt på 788 meter över havet.

Öns turistindustri beror till stor del av sina kurorter, varma källor och vulkanisk lera som orsakas av öarnas vulkanisk aktivitet. Ön är populär bland många turister från Europa och Asien. Bortsett från den termiska spat finns det många saker att göra och se på ön. Aragoniens slott (Castello Aragonien) konstruerades på en klippa nära ön i 474 BC och är idag det mest besökta monumentet på ön som nås via en tunnel längs vilken det finns ett litet kapell som invigdes av Saint John Joseph av Korset.

Från hamnen i Ischia avgår färjorna till Neapel, Pozzuoli och Procida.

Guide till Pozzuoli

Den italienska staden Pozzuoli är en gammal romersk by, grundade 10 km väster om Neapel av en grupp av exiler från den grekiska ön Samosoch därför den hette Dicearchia, "bra regering". Staden, som ligger på en udde som skjuter ut i havet, mellan Posillipo och Misenum, är idag den viktigaste centrum för Phlegrean Fields "Campi Flegrei". Stadens gynnsamma geografiska läge, dess historiska tradition av kurorten och resort och närvaron av antika romerska monument gör Pozzuoli till ett viktigt turist och affärsområde.. En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggnaden av den romerska kolonin Pozzuoli. När först grävts ut i 18: e århundradet, upptäckten av en staty av Serapis ledde till byggnaden som misidentified som stadens Serapeion eller Serapistemplet.

Färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida avvika från stadens hamn.


Undo edits