Skopelos

Såhär bokar du färjor från Skopelos till Grekland

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Skopelos till Grekland. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Skopelos med 2 hamnar i Grekland.Det finns ett kombinerat antal på upp till 34 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 10 färjelinjer som traffikeras av 5 färjerederier där Sea Jets, Hellenic Seaways, Golden Star Ferries, Anes Ferries & Aegean Flying Dolphins är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 15 minuter (Glossa (Skopelos) till Skiathos).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Skopelos och Grekland, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Skopelos-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Om Skopelos:

Ön Skopelos ligger öster om det grekiska fastlandet och ligger mellan öarna Skiathos och Alonnissos. Skopelos är den andra ön i norra Sporaderna kedjan.

21 km lång med ca 8 km bredd har Skopelos en form av en saxofon med "hals" pekar nordväst, och "klockan" som ligger på öster.

Skopelos har en utmärkt kust. Den sydvästra sidan av ön har sandstränder med lugna vatten. Bergen dominerar de västra och östra delarna av ön.

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.