Sicily

Jämför färjor från Sicilien till Pelagie-öarna

Det finns 2 ferry routes mellan Sicilien och Pelagie-öarna, vilket ger dig 23 överfarter per vecka att välja bland. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar 2 routes, Porto Empedocle till Lampedusa seglar 5 gånger per dag, & Porto Empedocle till Linosa som seglar 5 gånger dagligen. Siremar trafikerar 2 routes, Porto Empedocle till Lampedusa seglar 6 gånger per dag, & Porto Empedocle till Linosa som seglar 7 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Sicilien till Pelagie-öarna.

Sicilien-Pelagie-öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.