Joniska öarna

Såhär bokar du färjor från Joniska öarna till Italien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Joniska öarna till Italien. Färjorna förbinder för tillfället 1 hamn in Joniska öarna med 4 hamnar i Italien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 12 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 5 färjelinjer som traffikeras av 5 färjerederier där Grimaldi Lines, Minoan Lines, Ventouris Ferries, Anek Superfast & A-Ships Management S.A är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 8 timmar (Korfu till Bari).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Joniska öarna och Italien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Joniska öarna-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Joniska öarna:

Joniska öarna är en ögrupp i Grekland som ligger utanför den västra kusten av det grekiska fastlandet i Joniska havet och består av öarna Korfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaka, Paxos och Kythira.

Joniska öarna är kända för sina sandstränder, kristallklara vatten, charmiga byar och fantastiska natursköna landskap. Liksom många grekiska öar är Joniska öarna ett turist resemål under sommaren.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!