Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Joniska öarna

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Italien till Joniska öarna. Färjorna förbinder för tillfället 4 hamnar in Italien med 1 hamn i Joniska öarna.Det finns ett kombinerat antal på upp till 19 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 6 färjerederier där Grimaldi Lines, Minoan Lines, Ventouris Ferries, Anek Superfast, European Ferries & A-Ships Management S.A är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 6 timmar 30 minuter (Brindisi till Korfu).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Italien och Joniska öarna, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Italien-Joniska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Joniska öarna:

Joniska öarna är en ögrupp i Grekland som ligger utanför den västra kusten av det grekiska fastlandet i Joniska havet och består av öarna Korfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaka, Paxos och Kythira.

Joniska öarna är kända för sina sandstränder, kristallklara vatten, charmiga byar och fantastiska natursköna landskap. Liksom många grekiska öar är Joniska öarna ett turist resemål under sommaren.