Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Lesbos

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Lesbos. Det finns 1 färjerederi som tillsammans erbjuder 14 färjelinjer och förbinder till Chios till Mytilene, Limnos (Myrina) till Mytilene, Pireus till Mytilene, Vathi till Mytilene, Ayios Kirikos till Mytilene, Karlovassi till Mytilene, Kavala till Mytilene, Mykonos till Mytilene, Evdilos till Mytilene, Fournoi till Mytilene & Syros till Mytilene

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Lesbos är Chios till Mytilene med en seglingstid på ca 2 timmar 45 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Lesbos-färjekarta

Klicka här för karta

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.

Om Lesbos:

Den gröna ön Lesbos är en grekisk ö som ligger i nordöstra hörnet av Egeiska havet och är en av de största öarna i Grekland.

Med ett milt Medelhavsklimat är Lesbos en av de soligaste av de grekiska öarna men ändå förblir ön orörda av massturismen.

Lesbos är den perfekta platsen att besöka för människor som vill uppleva det riktiga Grekland.