Eoliska öarna

Såhär bokar du färjor från Eoliska öarna till Sicilien

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Eoliska öarna till Sicilien. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 21 färjelinjer och förbinder till Vulcano till Palermo, Lipari till Palermo, Milazzo & Messina, Salina till Palermo, Milazzo & Messina, Rinella till Palermo, Milazzo & Messina, Filicudi till Palermo & Milazzo, Alicudi till Palermo & Milazzo, Stromboli till Milazzo & Messina, Rinella till Palermo, Milazzo & Messina, Vulcano till Palermo, Milazzo & Messina, Lipari till Palermo, Milazzo & Messina & Salina till Palermo, Milazzo & Messina

Den snabbaste rutten mellan Eoliska öarna och Sicilien är Vulcano till Milazzo med en seglingstid på ca 45 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Eoliska öarna-Sicilien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Eoliska öarna till Sicilien

Om Eoliska öarna:

Eoliska öarna, eller Isole Eolie som de är kända som lokalt, är en grupp av öar och holmar i Tyrenska havet norr om Sicilien, en bit från Italiens kust.

Eoliska öarna som fått deras namn av grekiska kolonister efter vind guden Aiolos, består av Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi, Alicudi och Basiluzzo.

Huvudön Lipari är belägen mer eller mindre i mitten av ögruppen och förutom att ha många hotell är den ett centrum för anslutningar mellan öarna.

Det finns Inga regelbundna luft tjänster till öarna, därför är det enda sättet att ta sig runt med färja, några av områdets populäraste färjebolag erbjuder regelbundna tjänster mellan öarna och till/från Sicilien och fastlandet Italien.

Liksom många av de italienska öarna, håller Eoliska öarna på att stiga i populäritet bland turister och under sommaren stiger folkmängen enormt.

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.