Jämför färjor från Eoliska öarna till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Eoliska öarna

Eoliska öarna, eller Isole Eolie som de är kända som lokalt, är en grupp av öar och holmar i Tyrenska havet norr om Sicilien, en bit från Italiens kust.

Eoliska öarna som fått deras namn av grekiska kolonister efter vind guden Aiolos, består av Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi, Alicudi och Basiluzzo.

Huvudön Lipari är belägen mer eller mindre i mitten av ögruppen och förutom att ha många hotell är den ett centrum för anslutningar mellan öarna.

Det finns Inga regelbundna luft tjänster till öarna, därför är det enda sättet att ta sig runt med färja, några av områdets populäraste färjebolag erbjuder regelbundna tjänster mellan öarna och till/från Sicilien och fastlandet Italien.

Liksom många av de italienska öarna, håller Eoliska öarna på att stiga i populäritet bland turister och under sommaren stiger folkmängen enormt.

Om Sicilien

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.

Färjor från Eoliska öarna till Sicilien

Kundtjänst

CSBannerText